“Beşar Esad kazandı arkadaşlar”

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 10:48 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 10:48 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad‘la bir araya geleceği iddiasına yandaş Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur da tekrar etti. Uğur, “Beşar Esad kazandı arkadaşlar” dedi.

Erdoğan ve Esad Özbekistan’da görüşebilir iddiası

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı, 15-16 Eylül’de Özbekistan’ın başkenti Semerkand’da yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce “Katil Esed” dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme gerçekleştirebileceğini ileri sürmüştü.

Erdoğan’ın Ukrayna dönüşü, “Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki. Biz istiyoruz ki buradaki süreci daha fazla uzatmayalım” ifadelerini kullanması sonrası da AKP’nin Suriye politikasında yeni bir döneme geçeceği yorumlarını doğurmuş ve Esad ile görüşülebileceği tahminleri yapılmıştı.

“BEŞAR ESAD KAZANDI ARKADAŞLAR”

Bu iddiayı yandaş Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da tekrarladı. Uğur,  Tv100’de Gürkan Hacır’ın hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı programında konuya dair dikkat çeken bir açıklama yaptı.

“Beşar Esad kazandı arkadaşlar” ifadelerini kullanan Fuat Uğur, canlı yayındaki konuşmasında “Bence Semerkant’ta Beşar Esad ile (Cumhurbaşkanı Erdoğan) aynı karede fotoğraf verecektir” ifadelerini kullandı.