Beş dakikadan kısa sürede uykuya dalanlara kötü haber!

Yayın tarihi: 9 Mart 2023 Perşembe 4:12 pm - Güncelleme: 9 Mart 2023 Perşembe 4:12 pm

Uyku bilimcisi olarak tanınan Dr. Sophia Bostock, yatağa girdikten sonra beş dakikadan kısa bir süre içinde uykuya dalmanın ‘kötüye işaret’ olabileceğini öne sürdü.

Uyku Bilimcisi olarak da bilinen Dr. Sophie Bostock,  ortalama 8 saat uyumak önemli olsa da uyuma süresinin az ya da çok olması durumunun tek başına endişe konusu olmadığını söyledi.

Dr. Bostock, katıldığı bir podcastte konuya ilişkin “Başınızı yastığa koyar koymaz uykuya dalıyorsanız, bu genellikle uyku yoksunluğunun bir işaretidir. Muhtemelen biraz daha fazla uykudan faydalanabilirsiniz” dedi ve “uykuya dalmak için ideal sürenin yaklaşık 15 ila 20 dakika” olduğunu belirtti.

Ladbible’da yer alan habere göre, Dr. Bostock ayrıca, uykuya dalma süresinin yarım saatten uzun sürmesi durumuna ilişkin “uyku alışkanlıklarınızı gözden geçirmelisiniz” uyarısında bulundu.

Dr. Bostock, son olarak “Yorgun olduğumuzda uykuyu ertelemeye çok yatkınızdır, bu nedenle uykuyla ilgili kararları yorgun olmadığınız zamanlarda almaya çalışın. Uykunuz gelene kadar yatağa girmeyin” ifadesinde bulundu.

500 bin kişi incelendi, 38 yaş üstü için ideal uyku süresi bulundu