Berat Albayrak’ı üzecek anket: Yüzde 88.6 ile birinci çıktı

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 7:58 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 7:58 am

PİAR’ın anketine göre vatandaşın yüzde 88.6’sı, bakanlar arasından en çok Hazine Bakanı ve AKP’li Cumhurbaşkanı’nın damadı Berat Albayrak’tan şikayetçi. Listenin ikinci sırasında ise Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli var.

PİAR’ın araştırması, vatandaşın kabinedeki bakanlara bakışına ilişkin çok çarpıcı bir sonuç ortaya koydu. Ankete göre, kabinenin en çok tanınan ismi yüzde 73,8 oranıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olurken, Albayrak’ı başarılı bulanların oranı yüzde 2,1’de kaldı. Katılımcıların yüzde 88,6’sının başarısız bulduğu Albayrak’ın ardından en başarısız bakan, yüzde 82,1 ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli oldu.

Piar Araştırma, 6 -11 Temmuz 2019 tarihleri arasında 26 kentte mülakat yöntemi ile 2 bin 460 kişi ile aboneleri için anket yaptı. Ankette Türkiye’nin en önemli probleminin ne olduğundan yeni parti kurulmasına kadar birçok soruya yanıt arandı.

BERAT ALBAYRAK, KABİNENIN EN ÇOK TANINAN VE EN BAŞARISIZ BAKANI!

Piar Araştırma’nın Temmuz Ayı Gündem Araştırması, kabinenin en çok tanınan ancak en başarısız bulunan bakanının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olduğunu ortaya koydu.

Anket sonucuna göre Berat Albayrak, yüzde 73,8 oranıyla en çok tanınan bakan olurken, ankete katılanların yüzde 88,2’si Albayrak’ı başarısız bulduğunu söyledi. Albayrak’ı başarılı bulduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 2,1’de kaldı. Anket katılanların yüzde 9,3’ü ise “fikrim yok” dedi.

Albayrak’tan sonra en çok tanınan bakan yüzde 72,5’le İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olurken, Soylu’yu başarılı bulanların oranı yüzde 45,2 olarak belirlendi.

Bu iki bakan tanınırlıkta açık ara diğer bakanların önünde yer alırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yüzde 35,5 oranıyla en çok tanınan üçüncü bakan oldu. Akar, en başarılı bakan sıralamasında ise Soylu’nun ardından yüzde 40,1 oranıyla ikinci sıraya yerleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yüzde 32,1 oranıyla ankete katılanlar tarafından en başarılı bulunan üçüncü bakan oldu.

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ EN BAŞARISIZ İKİNCİ BAKAN

Piar’ın araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 88,6’sının başarısız bulduğu Berat Albayrak’ı, yüzde 82,1 ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yüzde 75,2 oranıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu izledi.

Pakdemirli’nin Tarım ve Orman Bakanı olduğunu bilenlerin oranı yüzde 4,3 olurken, en az tanınan bakanlar sıralamasında ilk 3’te, yüzde 0,1 oranıyla Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yüzde 0,2 oranıyla da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu.

Ekonomi ve Suriyeliler en önemli sorunlar
Piar Araştırma’nın Temmuz Ayı Gündem Araştırması’na katılanların büyük çoğunluğu Türkiye’nin en önemli probleminin ekonomi (%26,4) olduğunu düşünüyor. İkinci sırada %18 ile Suriyeliler, üçüncü sırada %15,6 işsizlik yer aldı.