Benzin ve motorine indirim geliyor! İşte LPG, motorin ve benzin fiyatları

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 7:59 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 8:06 am

Benzin ve motorin fiyatlarının peş peşe artmasından sonra dün indirim yapılacağı iddia edildi. İndirimin bugün gelmesi bekleniyor.

Buna göre motorinde bu gece (15 Mart) yarısından geçerli olmak üzere 2.38 liralık indirim beklendiği kaydedildi. Gerçekleştirilecek 2.38 liralık indirimin ise motorinin litre fiyatında ortalama yüzde 10 oranında bir indirim olduğu belirtildi.

Ankara’da ortalama 22.90 liradan satılan motorinin litre fiyatı İstanbul’da 22.82 liradan, İzmir’de ise 22.90 liradan satılıyor.

Gerçekleştirilmesi beklenen 2.38 liralık indirimin ardından motorinin litre fiyatının Ankara ve İzmir’de 20.52 liraya, İstanbul’da ise 20.44 liraya düşmesi öngörülüyor.

İNDİRİM İPTAL EDİLMİŞTİ

EPGİS tarafından yayınlanan son dakika açıklamasına göre benzin ve motorin zammı iptal edildi. 9 Mart Çarşamba günü Motorinin litre fiyatına 2.25, benzinin litre fiyatına ise 0.79 TL zam geleceği duyurulmuştu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada “Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali

10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde   0,79

Motorinde 2,25 TL/LT

olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir” denildi.

EPGİS: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULSUN

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) yapılan indirim sonrası Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından hedef alınmıştı.

EPGİS sosyal medyadan şu yanıtı vermişti:
“EPDK Başkanının CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programında sendikamız ve bugün iptal edilen zamma ilişkin beyanlarına cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz. Tek tek tüm haksız, mesnetsiz söylemlerine yanıt vermek ve doğrunun ne olduğunu açıklamak istiyoruz” denilen açıklamada, “Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz. EPGİS bir işveren sendikasıdır. TC sınırları içerisinde faaliyet gösteren her sendika gibi, faaliyet alanları belli ve sınırlıdır. EPGİS zam yapmaz, EPGİS zam iptal etmez, EPGİS formülü diye bir şey söz konusu bile değildir. Ülkemizde zam ya da indirim hesaplaması yasa ile belirlenen formülle yapılmaktadır. Bu formüle 3 defa EPDK müdahale ederek (Bugünkü gibi) zamları iptal ettirmiştir. EPGİS Genel Başkanı’nın ‘Kendisinin istasyonu bile yok’ şeklindeki söylemine sendikamınız cevabı şudur. Genel Başkanımızın istasyonu vardır. Kaldı ki olmayabilirdi de. Böyle bir zorunluluğu yoktur çünkü kendisi Genel Başkanlığa atanmış (!) değil seçilmiş bir kişidir.”

7 ZAM

Böylece son 7 iş gününde LPG dahil akaryakıt fiyatlarında 7 kez zam açıklandı. Son olarak dün de benzine 1.07, motorine ise 1.59 lira zam gelmişti. Ankara’da ortalama 20.44 liradan satılan benzinin litre fiyatı İstanbul’da 20.35 liradan, İzmir’de 20.46 liradan işlem görüyor.

Zamlar dolmuşçuları da vurdu! Kazandığım parayı benzinliğe veriyorum