“Beni bu düzeniniz öldürür” diyen TIR şoförü gözaltına alındı

Yayın tarihi: 29 Mart 2020 Pazar 2:11 pm - Güncelleme: 29 Mart 2020 Pazar 10:38 pm

AKP iktidarının aldığı tedbirlere tepki gösteren TIR şoförü Malik Baran Yılmaz, yayınladığı videonun sosyal medyada viral olmasının ardından Hatay’da ‘kanuna uymamaya teşvik’ suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

AKP iktidarının aldığı tedbirlere TIR şoförü Malik Baran Yılmaz “Emekli, memur ve zengin değilim. İşçiyim, TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Ha senin lafınla açlıktan ölmüşüm, ha virüsten ölmüşüm. Ama beni bu virüs öldürmez, beni senin bu düzenin öldürür.” diyerek tepki göstermişti

Sözlerinin sosyal medyada geniş kitlelere ulaşmasının akabinde TIR şoförü Malik Baran Yılmaz Hatay’da ‘kanuna uymamaya teşvik’ suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi

“KANUNLARA UYMAMAYA TEŞVİK

‘Beni bu virüs öldürmez senin bu düzenin öldürür’

 

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Sosyal medya üzerinde provakatif paylaşımlar yapan hesap sahipleri hakkında yapılan araştırmalar neticesinde Tik Tok ile yapılıp Twitter üzerinden paylaşılan Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik edici video paylaşımı yapan bir şahsın ilçemiz idaremiz dahilinde ikamet eden M. Y. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup 29.03.2020 günü saat 11.30 sıralarında ikametinde yakalanmış, mevcutlu olarak adliye ye çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştır.

Şahıs hakkında “Kanunlara Uymamaya Teşvik “ suçundan adli işlem başlatılmıştır.

 

Video çeken TIR şoförü neden gözaltına alındı? Bakan Soylu cevapladı

SERBEST BIRAKILDI

TIR şoförü Malik Yılmaz ifadesinin alınmasının arından serbest bırakıldı.

ANAYASA MADDE 26. – Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.