Video çeken TIR şoförü neden gözaltına alındı? Bakan Soylu cevapladı

Yayın tarihi: 29 Mart 2020 Pazar 8:19 pm - Güncelleme: 29 Mart 2020 Pazar 10:52 pm

Bakan Soylu, bugüne kadar 20 civarında polisin koronavirüse yakalandığını açıkladı. Soylu, ‘Video çeken TIR şoförü neden gözaltına alındı?’ sorusunu da cevapladı

Soylu, gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube üzerinden yaptığı canlı yayına konuk oldu. Programın başında Özdemir, ABD’de koronavirüse yakalanan polisler olduğunu belirtip İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Güvenlik teşkilatından Koronavirüse yakalanan var mı?” sorusunu yöneltti.

‘İYİLEŞENLER DE VAR’

Bakan Soylu, bu soruya şu cevabı verdi: “Var hem semptomları olan var hem de bir takım temaslardan dolayı olan mensuplarımız var şu anda sayısı 20 civarında. Bunlardan iyileşenler de var. Arkadaşlarımızın sahada olması ve görevlerini devam ettirebilmeleri bizim için çok önemli. Ülke açısından da çok önemli. Birçok işlemi güvenlik güçleri üzerinden yürütmeye çalışıyoruz.”

Diyanet’ten Erdoğan’a özel Cuma Namazı

Çektiği video sonrası gözaltına alınan kamyon şoförü çıkışta bu pozu paylaştı

 

Video çeken TIR şoförü neden gözaltına alındı? Süleyman Soylu cevapladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Evde Kal” çağrılarına tepki olarak çalışmak zorunda olduğunu söyleyen ve “Beni bu virüs öldürmez beni bu senin düzenin öldürür” ifadelerini kullanan TIR şoförü Malik Baran Yılmaz’ın neden gözaltına alındığını açıkladı

Paylaştığı bir TikTok videsunda “Evde Kal” çağırlarına tepki göstererek “Bizi bu duruma getirmeden önce bizim için bir önlem alın biz de kendi hayatımız için bir önlem alalım. Ha senin lafınla açlıktan kepazelikten ölmüşüz, ha virüsten ölmüşüz” diyen ve bugün gözaltına alınan TIR şoförü Malik Baran Yılmaz hakkında şunları söyledi:

Gariban olup olmadığına, arkasında bir niyet olup olmadığına ben bakarım.

Burada, milletimizi tahrik edecek, sürekli olarak hem devletin yaptıklarına hem milletin evde gösterdiği sabıra, tahammüle, bu birlikteliğe sıkıntı düşürebilecek bir paylaşım yapmanın, meseleyi bu şekilde karıştırmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Herkes zorluk çekiyor, herkes evde. Biz bir sosyal devletiz. Kimseyi aç, açıkta bırakmayız. Bugüne kadar da bırakmadık.

ABD’de acil servislere alınmayıp, ölen insanlar var. Burası parası olanın tedavi edildiği bir ülke. Benim ülkemde parası olup olmayan herkes tedavi edilebilir. Aynı zamanda kim sıkıntı çekiyorsa, devletimizin tüm kurumları tarafından el açılır.

Malik Baran Yılmaz, adli kontrol şartıyla akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

“KANUNLARA UYMAMAYA TEŞVİK

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
Sosyal medya üzerinde provakatif paylaşımlar yapan hesap sahipleri hakkında yapılan araştırmalar neticesinde Tik Tok ile yapılıp Twitter üzerinden paylaşılan Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik edici video paylaşımı yapan bir şahsın ilçemiz idaremiz dahilinde ikamet eden M. Y. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup 29.03.2020 günü saat 11.30 sıralarında ikametinde yakalanmış, mevcutlu olarak adliye ye çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştır.

Şahıs hakkında “Kanunlara Uymamaya Teşvik “ suçundan adli işlem başlatılmıştır.

SERBEST BIRAKILDI

TIR şoförü Malik Yılmaz ifadesinin alınmasının arından serbest bırakıldı.

ANAYASA MADDE 26. – Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

Ne olmuştu?

“Evde kal Türkiye ama nasıl kal” diyerek bir TikTok videosu çeken Yılmaz’ın sözleri sosyal medyada gündem oldu.