Ben Atatürkçü Değilim

Yayın tarihi: 14 Eylül 2022 Çarşamba 1:27 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2022 Çarşamba 1:27 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Benim yaptığım tarihsel ve pedagojik açıdan Atatürk’ün yaptığı bazı şeyleri eleştirmektir. Ama kendini komünist, solcu ve Kemalist zanneden bazı kafasız ahmaklar faşist oldukları için bunu anlamazlar ve insanın boynuna Atatürk düşmanı levhasını hiç çekinmeden ve utanmadan asarlar. Bu faşist kafalı ahmaklara göre Atatürk peygamber ve Nutuk kutsal ve mukaddes kitap. Yine bu ahmaklara göre Çankaya köşkü Kabe’dir. Bu ahmaklar şiir bile yazıp Kabe Arap’ın Çankaya bizim demişlerdir.

Bunlar nasıl acayip insanlardır ki, bunları gören her kimse bunlara şaşar ve taaccüp eder. Ve bunlar günde bin yalanın belini kırar ve dansözleri imrendirecek derecede kıvırtırlar.

Bunların bir kutlama adeti vardır.

Neyi Kutluyorlar

Her hafta bir şehrin kurtuluşu yapılıyor. Fakat neyi kutluyorlar anlaşılır gibi değil. Çünkü velhasıl düşman geldi mi bu memlekete? Geldi. Aldığını aldı mı? Aldı. Aldıktan sonra gitti mi? Gitti. Peki hani nerde kurtuluş savaşı… Yahu Muttalip, sen bu işin canlı şahidi değil misin, anlatsana. “Anlatayım abi. Ben Mustafa Kemal Paşa’nın gizli yaveri idim. Paşa bana gizlice mektup yazdırdı. Amerika’ya bizi mandalığa alın, dedi ve fakat Amerikalılar kabul etmedi.”

“Peki Muttalip kurtuluş için savaş oldu mu?”

“Allah için abi, savaş mavaş olmadı.”

İşte görüyorsunuz muhterem okurlarım.

Mesele Nerde?

Biz koca bir imparatorluğun şerefli bir bakiyesiyiz. Bunu hiç kimse unutmasın. Cumhuriyete geçmekle devletimizi ve mazimizi inkar etmedi. Çünkü biz Osmanlı’nın torunlarıyız. O imparatorluğun şerefli sakinleri Macar ovalarında at koşturup ve Viyana önlerinde davul çaldılar. Cumhuriyetimiz bir dizi inkılaplar yaptı. Ancak ve fakat bu inkılaplar ilmi ve mantıki değildi. Ve sosyolojiye tabiiyeti uygun değildi. Halk inkılapları benimsemedi. Dindar insanlar…….

Laiklik dediler, kantarın topuzu kaçtı.

Milletle yönetim arasında ikilik girdi. İşte mesele budur. Ayasofya’nın cami yapılması ile mesele çözüldü.

Yalan ve İftira Fırtınası

Kadının biri kalkmış sermaye artırımı için başvurmuş, rüşvet istemişler. Oturduğu yerden kıtırı atıyor kadın. Bir başka hadise, adamın biri tiren işine girmiş ve sağa sola rüşvet dağıtmış.

Bir başka kadın boşanmak için 70 milyon istemiş.

Belli, belirli mihraklar kardeşliğimizi ve mutabakatımızı bozmak amacı ve emelindeler. Bunlar yabancı devletlerin içimize soktuğu çavuşlar. Rüşvet iftirası ile bizi parçalamak istiyorlar. Ve izi kalsın diye çamur atıyorlar.

Millet olarak bu iftiralara karşı uyanık olmalıyız.