Belhanda davasında yeni gelişme! Galatasaray CAS’a gidiyor!

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 5:36 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 5:36 pm

Galatasaray’dan gönderilmesinin ardından Adana Demirspor’un yolunu tutan Younes Belhanda ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Belhanda, ilk etapta Galatasaray’ı FIFA’ya şikayet etmiş ve kısmen haklı bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmenin ardından Galatasaray cephesinde bir CAS hamlesi geldi.

Galatasaray’da Younes Belhanda gelişmesi yaşanıyor. Faslı oyuncu en son Galatasaray’ı FIFA’ya şikayet etmişti. Milliyet’in haberine göre; Belhanda’nın kısmen haklı bulunmasının ardından CAS süreci başladı.

Sarı-kırmızılılar ile yolların ayrılmasının ardından, Adana Demirspor’a transfer olan Faslı oyuncu, ilk olarak FIFA’nın yolunu tutmuş, mukavelenin bitimine kadar oluşan kazançlarıyla birlikte manevi tazminat talebinde bulunmuştu.

Haberde yer alan bilgiye göre; FIFA, Belhanda’nın taleplerin bir kısmını yerinde buldu, ancak manevi tazminatı kabul etmedi. Oyuncunun sözleşme sonuna kadar olan iki aylık kazancının ödenmesini isteyen kurul, Belhanda’ya kesilen cezaların ise iptaline karar vermişti.

Galatasaray’dan VAR tepkisi: Bu kurguyu yapanın başına yıkarız

 

160 SAYFALIK DİLEKÇE

Bu kararı CAS’ta temyize götüren Galatasaray, 160 sayfalık bir başvuru dilekçesinin yanında, geniş bir savunma hazırladı. Adana Demirspor da bilgi edinme kapsamında davada yer alacak.

Galatasaray’a 2017-2018 sezonunun başında gelen ve 2 lig şampiyonluğu yaşayan Belhanda 131 maçta 22 gol ve 26 asistlik katkı sağladı.