Belgeselcilerin aradığı bukalemun mandalina kasasından çıktı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:43 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:43 pm

Belgeselcilerin yıllardır görüntülemek için aradığı bukalemun Tokat’ta bir manavın mandalinaları arasından çıktı. Bukalemunu bulan Özkan Helvacıoğlu “Üşümüştü, eve götürdüm besliyorum” dedi.

Tokat’ta manavdan alınan mandalinaların arasından çıkan bukalemun görenleri şaşırttı. Manavdan alışveriş yapmaya gelen Özkan Helvacıoğlu mandalina almak için tezgaha yöneldi.

Mandalinalar arasında yeşil bir şeyin hareket ettiğini gören Helvacıoğlu daha detaylı bakınca bukalemun olduğunu fark etti. Helvacıoğlu “Daha önce böyle bir canlı hiç görmedim. Mandalinalar arasında yumulmuş duruyordu. Üşümüştü eve götürdüm ısıttım” dedi. Helvacıoğlu, bukalemunu evine götürüp beslemeye başladı.

“2 SENE ARADIK”

Ünlü belgesel yapımcısı Burak Doğansoysal sosyal medyada bukalemunu görüntülemek için 2 yıl boyunca uğraştıklarını söyledi. Doğansoysal, kişisel X(Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, “Biz belgesel için 2 sene Ege ve Akdeniz’de aradık. Özkan Bey’in manavdan aldığı mandalinalardan bukalemun çıkmış. Tokat’ta hem de.” ifadelerini kullanarak şaşkınlığını dile getirdi.

Kaynak: TELE1