Belediye zammı ilanla duyurdu: Üzgünüz

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 6:01 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 6:01 pm

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma, su ve halk ekmeğe yaptığı zamlardan sonra şehir merkezine ‘Sevgili Eskişehirliler, üzgünüz!’ ilanı astı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ve içme suyu zammından sonra halk ekmeğe de zam yaptı. Belediye tarafından üretilen halk ekmek yeni düzenleme ile 200 gramı 3 liradan satılan ekmek, yüzde 33 zamlanarak 4 lira oldu.

Belediye, şehir merkezine astığı ilanda artan maliyetleri sıralayarak ‘Sevgili Eskişehirliler, üzgünüz!” notuyla zamlar için üzgün olduğunu duyurdu.

Belediye’nin verdiği ilan şu şekilde: “Temmuz ayında Aralık ayına oranla toplu taşıma personeli maliyetimizde yüzde 130’luk artış gerçekleşti. Sevgili Eskişehirliler, son 7 ayda göründüğü üzere toplu taşıma maliyetlerimizde büyük artışlar yaşanmıştır. Her geçen gün artan maliyetlerin üzerine akaryakıta gelen büyük ÖTV zammı da ulaşımda sürdürebilirliği ortadan kaldırmıştır. UKOME’nin bu gerekçeleri göz önünde bulundurarak aldığı karar ile 24 Temmuz itibariyle toplu taşıma ücretlerinde artışa gidilecektir. Üzgünüz!”

Ekmek zammı furyası Eskişehir’i de vurdu