Belediye Başkanı Yaşar: Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu 250 sandığa itiraz edildi

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2023 Pazar 7:33 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2023 Pazar 11:06 pm

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AKP’nin Millet İttifakı Cumhurbaşkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu 250’nin üzerinde sandığa itiraz ettiğini belirterek, “Bizim bin 417 sandığımız var. Şu ana kadar 250’ye yakın sandık girildi seçim kuruluna” dedi.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçimlerde oy sayımı devam ederken Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhur İttifakı bileşenlerinin Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu sandıklara sürekli itiraz ederek bu sandıkların sonuçlarının sisteme girilmesini engellediğini söyledi.

TELE1 Seçim Özel programına konuk olan Fethi Yaşar, saat 22.36’da yaptığı açıklamada ilçe dahilinde bulunan bin 417 sandıktan sadece 250’sinin sisteme girildiğini belirtti.

“ISLAK İMZALI TUTANAKLAR ALINAMIYOR”

Yaşar şu ifadeleri kullandı:

“Bizim bin 417 sandığımız var. Şu ana kadar 250’ye yakın sandık girildi seçim kuruluna. Burada bizim 250’nin üzerinde AK Parti bizim çok yüksek oy aldığımız Batıkent gibi mahallelerde bazı yerlerde tamamında itiraz yaptılar. Onun için ıslak imzalı tutanakları alamıyorlar. Onlar da girmiyor. Mesela 280 oy almışız onlar 60 oy almış, Kemal Bey’in yüksek oy aldığı sandıklara itiraz ettiler.”

 

Daha sandıklar kapanmadan AKP’den ilk itiraz geldi