Bebek büyüklüğündeki kurbağa şoke etti

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 12:15 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 12:15 pm

Pasifik’teki Solomon Adaları’nda bir köylünün avladığı devasa büyüklükteki kurbağa görenleri hayrete düşürdü. Sosyal medyada yoğun ilgi gören ve bebek büyüklüğünde olan kurbağa, bölgede çoğunlukla eti için avlanıyor.

Pasifik’teki Solomon Adaları’nda yaşayan bir köylünün yakaladığı insan bebeği büyüklüğündeki kurbağayı görenler hayrete düştü. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu belirtilen hayvana sosyal medyada da yoğun ilgi gösterildi. Honiara’da oturan Jimmy Hugo yakaladığı dev kurbağanın fotoğrafını Facebook hesabından paylaştı. Hugo, “İlk başta sadece birkaç kişinin göreceğini düşündüm ve sonra birden çok sayıda insanın yorum yaptığını, şaşırdığını gördüm ve insanların resme nasıl tepki verdiklerini görünce çok şaşırdım.” diye konuştu.

Solomon Adaları ve Papua Yeni Gine’de yaşayanların eti için avladığı, ‘çalı tavuğu’ olarak bilinen kurbağa için Solomon Adaları biyoloğu Patrick Pikacha, bu türün dünyadaki en büyük kurbağalardan biri olduğunu ve Bismarck Takımadalarındaki Yeni Britanya’dan Solomon Adaları’na kadar bulunduğunu söyledi.