Bebeğini havluya sarıp çöpe atan annenin cezası belli oldu

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 4:21 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 4:21 pm

Yeni doğan bebeğini havluya sarıp çöp konteynerine atmakla suçlanan Fatma Taş hakkında müebbet hapis cezasına çarpıtıldı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde 4 temmuz sabahında çöp konteynerinde havluya sarılmış halde bir bebek bulundu. Güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen polis ekipleri, bebeğin annesinin Fatma Taş olduğunu tespit etti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Fatma Taş ile avukatı hazır bulundu. Çok pişman olduğunu söyleyen Taş, “Bebeğime zarar verme gibi bir niyetim yoktu. Bebeği istemeseydim, hamilelik süreci başında aldırabilirdim. Aklımdan dahi geçmedi. Kordon bağını bağlamayı bilmiyordum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Fatma Taş’ı, ‘Alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından da ‘iyi hal’ indirimi uygulayıp, cezasını müebbede indirdi ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

(DHA)

Umut Nayir’in acı günü! 16 haftalık bebeğini kaybetti

Kaynak: TELE1