BBC’de skandal iddia! Sunucu 17 yaşındaki gençten müstehcen görüntü satın aldı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:45 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:45 pm

İngiltere merkezli medya kuruluşu BBC’de görev yapan bir sunucunun 17 yaşındaki bir genç kızın müstehcen fotoğraflarını satın aldığı ortaya çıktı. Fotoğraflar için 35 bin sterlin ödediği iddia edilen sunucunun BBC’yle bağının kesildiği öğrenildi.

Bir sunucunun 17 yaşındaki bir gençten 35 bin sterlin karşılığında müstehcen görüntü satın aldığı iddiası BBC’yi karıştırdı. The Sun gazetesinde yer alan habere göre, ismi verilmeyen bir sunucu kendine müstehcen fotoğraflar göndermesi için bir gence on binlerce sterlin ödedi. İletişimin, genç henüz 17 yaşındayken başladığı iddia edildi.

Haberde, gencin annesinin çocuğunun BBC çalışanı için görüntü ve videolar gönderdiğini ve aldığı parayı kokain bağımlılığını finanse etmek için kullandığını söylediği bilgisi yer aldı.

Şu an 20 yaşında olan gencin annesi, çocuğunun kendisine BBC sunucusundan gelen birden fazla banka ekstresi gösterdiğini söyledi. Annenin iddiasına göre, bir keresinde sunucu tek seferde 5 bin sterlin gönderdi ve bu parayı müstehcen fotoğrafları karşılığında verdi.

BBC SUNUCUYU GÖREVDEN ALDI

Olayın ortaya çıkmasının ardından BBC’nin iddiayı soruşturmaya başladığı, sunucuyu görevden aldığı ve polisle temasa geçtiği öğrenildi.
BBC, önde gelen erkek sunucunun görevini askıya aldıklarını iddiayı acilen soruşturduğunu söyledi. Cuma günü ise polisle temasa geçildiği belirtildi.