Bayramda alışveriş için iki kez düşüneceğiz! Fiyatlar cep yakıyor

Yayın tarihi: 6 Nisan 2024 Cumartesi 12:48 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi 12:48 pm

Ramazan Bayramı yaklaşırken vatandaşta bayram alışverişi telaşı başladı. Ancak bu yıl ki fiyatları gören alışveriş yapmakta iki kez düşünecek. Çocuğuna bayramlık kıyafet almak isteyen bir aile ortalama 2 bin lirayı gözden çıkartmak durumunda. Bayram şekeri fiyatları 150 liradan başlarken en ucuz baklavanın kilosu 600 lira.

Ramazan Bayramı yaklaştıkça, pazarlar, marketler, mağazalar hareketlenmeye başladı. Ancak, bu yıl enflasyonun da etkisiyle bayram alışverişinin maliyeti oldukça arttı. Bayram alışverişi özellikle asgari ücret ile geçinen aileler için ciddi bir maddi yük oluşturuyor.

TELE1 vatandaşın nabzını tuttu! Sahur ve iftar alışverişi cep yakıyor

BİR ÇOCUĞUN MASRAFI 2 BİN LİRA

İstanbul’da tekstilin kalbi olan Eminönü, Mahmutbey, Bakırköy ve Merter’deki esnaflar bu yılın geçen yıla göre daha zorlu olduğunu belirtiyorlar. Esnaflar, Fiyatların neredeyse iki katına çıktığına dikkat çekiyorlar. Bir çocuğun giyim masrafının 2 bin lirayı geçtiği bir ortamda, dört kişilik bir ailenin tamamının giyinmesi için harcanan miktar 8 ila 10 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Mahmutbey’deki bir tekstil esnafı, insanların giyime ayırdığı bütçelerin kısıtlı olduğunu ifade ediyor. Bayramlarda özellikle çocuklar için alışveriş yapıldığını belirtiyor ve bu miktarın ekonomik koşullarda oldukça zor olduğunu vurguluyor.

Bakırköy’deki bir esnaf ise zamlara dikkat çekiyor. Geçen yıl 300 liraya sattıkları çocuk kotlarının bu yıl 600 liraya çıktığını belirten esnaf, bir çocuğu giydirmenin maliyetinin 2 bin liradan başladığını ifade ediyor.

RAMAZAN BAYRAMININ OLMAZSA OLMAZI ŞEKER CEP YAKIYOR

Ramazan Bayramının olmazsa olmazı ikramlık şeker fiyatları da bu sene yurttaşları çok zorlayacak gibi duruyor. Şeker fiyatları Fiyatları ortalama olarak 150 lira ila 1000 lira arasında değişiyor. Bayramda misafirlerine ikram edebilmek için şeker almak isteyen yurttaşlar tezgah tezgah gezip ucuz şeker arıyor.

BAKLAVANIN KİLOSU BİN LİRAYA DAYANDI

Bayram tatlıları tezgahlardaki yerini alırken, baklava fiyatları el yakıyor. Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramı 600-700 TL, fıstıklı baklava ise 750-850 TL arasında fiyatlanıyor.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım Baklava sektörü olarak karlılıkları minimumda tutuyoruz. Şu an kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramı 600-700 TL arasında, fıstıklı baklava ise 750-850 TL arasında fiyatlanıyor. Tüketici bildiği, güvendiği yerden alışveriş yapsın, bayramda da ağızlarının tadı bozulmasın

Kaynak: TELE1