Bayram trafiği başladı! İstanbul’da yollar kilit

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 4:49 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 4:49 pm

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen yurttaşlar İstanbul dışına çıkmaya başladı. İstanbul havalimanları ile Büyük İstanbul Otogarı’nda yoğunluk oluştu. İstanbul’da trafik yoğunluğu ise yüzde 72’ye yükseldi.

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasından bir gün önce İstanbul’da yaşayan yurttaşlar 9 günlük tatili il dışında geçirmek için yola koyuldu. İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yüzde 72’ye kadar yükseldi.

Tatil için İstanbul’dan ayrılacak vatandaşlar, erken saatlerden itibaren İstanbul Havalimanı’na gelmeye başladı. Havalimanının giriş nizamiyesinde ve terminalin önündeki caddede trafik oluştu.

Trafikte kavgaya girdi tek yumrukla hastanelik oldu!

Polis ve İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri, gerekli uyarıları yaparak trafik yoğunluğunu azaltmaya çalıştı. Özellikle iç hat kontuarları ve uçağa geçişteki ikinci kontrol noktasında uzun kuyruklar oluştu.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA 1 MİLYONDAN FAZLA YOLCU

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da aynı yoğunluk yaşanıyor. Yolcular, sabahtan itibaren x-ray kontrol noktalarında, bilet ve valiz işlemleri için kontuarların önünde yoğunluk oluşturdu. Ramazan Bayramı’nda normalin üzerinde yoğunluk beklenen Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 9 günlük bayram tatili süresi boyunca, günlük yaklaşık 700 uçuş yapılması planlanıyor. Havalimanında Ramazan Bayramı’nda toplam 6 bin 500 uçuşla 1 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verileceği öngörülüyor.

OTOGAR DA YOĞUN

Öte yandan, Büyük İstanbul Otogarı’nda da araç ve otobüslerin yanı sıra memleketlerine gitmek isteyen yolcular yoğunluk oluşturuyor. Ağrı’ya gideceğini belirten Ali Kocaman, bayram yoğunluğu olacağını düşündüğü için otobüs biletini bir ay önceden aldığını ifade etti.

Kaynak: TELE1