Batırel’den önce hakaret sonra özür!

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 2:21 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 2:21 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu‘nu hedef alan Necmettin Batırel, bu paylaşımı silip özür diledi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden “Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir” sözlerini paylaşan Batırel’e ekonomist Özgür Demirtaş, “Necmettin Bey yaşınıza saygımdan ve sizinle çıktığım TV yayınından ötürü şahsınıza yapılan saldırılardan rahatsız olduğumdan için ses çıkarmayayım diyorum ama yeter. Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron’un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim. Bu tweet hem ırkçı hem de haddini bilmez bir tweettir. Daron Acemoğlu denen kişinin dünya ekonomi-finans profları üzerindeki etkisi sizin vücudunuzdaki hücre sayısından fazla. Nobel’e gümbür gümbür giden, bizleri gururlandıran bir hoca hakkında bu şekilde konuşmanız korkunç” şeklinde yanıt vermişti.

Daron Acemoğlu’ndan Berat Albayrak yorumu: Çok yıkıcı bir şey

Bunun üzerine Batırel, bir paylaşımda daha bulunarak, “Ben Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırladı, dedim. Acemoğlu’na hakaret etmedim Ama kestane Finans Profesörü Özgür lafı poposundan anladı, eleştirdiğimi zannedip hakaret etti. Daronun ayakkabı bağı olamam tabii çünkü onun efendisiyim” ifadelerini kullanmıştı.

Daron Acemoğlu’nu bu ırkçı ifadelerle hedefe koyan Batırel, daha sonra ise paylaşımlarını silerek sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

“Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir şeklinde attığım tweet yanlış yoruma yol açmıştır. Acemoğlu ve CHP liderinden özür diliyorum.

Benim Ermeni cemaatine yönelik ırkçı bir yaklaşımım olamaz, attığım tweetin bu şekilde yorumlanması üzerine bu açıklamayı yapma gereğini duydum. Yıllarca Kapalıçarşı’da kuyumculuk yaparken, ermeni meslektaşlarımla uzun süre ticari hayatım olmuştur, hiçbir problem yaşamadım”

NE OLMUŞTU?

CNN Türk’te ekonomist Özgür Demirtaş ile katıldığı programda “Merkez Bankası’nın yerinde olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım” ifadesiyle uzun süre gündem olan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanları arasında yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu hedef almıştı.