Batan Kafkametler gemisinin konumu tespit edildi!

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 2:17 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 2:18 pm

AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak‘ta batan Kafkametler kuru yük gemisinin yerinin tespit edildiğini açıkladı.

Zonguldak’ta batan geminin 11 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle iletişim kaybedilen Türk bayraklı gemi ve mürettebatını arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Memiş, “Geminin yerini tespit ettik. Faaliyetlerimiz o noktada yoğunlaştı” dedi.

Fırtınanın vurduğu Zonguldak’ta Türk bandıralı gemi battı! 1 ölü 11 kayıp

“GEMİNİN YERİNİ TESPİT ETTİK”

AFAD Başkanı Memiş’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Aşırı yağıştan dolayı Ereğli ilçe merkezinde de hasarlar olmuştu. Zarar tespit çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor, bugün inşallah tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın zararlarını gidermek için büyük bir çaba içerisindeyiz

Batan geminin konumunu tespit ettik. Kayıp 11 mürettebattan haber alamadık. Dalgıçlarımız şu anda o nokta dalış yapıyor. Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Mendireğe 25 metre mesafede gemiye ulaşıldı. Gemi maalesef kırıma uğramış. Kazanın oluş biçimi, öncesi ve sonrası için adli soruşturma devam ediyor.” dedi.

Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı! “Hakkınızı helal edin, batıyoruz”

NE OLMUŞTU?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisi battı. Kayıp 12 Türk mürettebat için arama çalışması başlatıldı. Dün, gemide aşçı olarak görev yapan Metin Usta’nın karaya vuran cansız bedeni bulundu. Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, jandarma, polis ve AFAD tarafından kayıp 11 kişiyi arama çalışmaları 3’üncü günde de sürerken, bölgede dalgıç timleri de hazır bekletiliyor.

Zonguldak’ta batan geminin son görüntüsü

Kaynak: TELE1