Başvurular yetişmedi! Kapıda vize kapıda bıraktı

Yayın tarihi: 16 Haziran 2024 Pazar 8:28 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2024 Pazar 8:28 pm

Kapıda vize uygulaması ile bayram tatillerini Yunan adalarında geçirmek isteyenler yoğunluk oluşturdu. Bazı başvurular kontrol edilemeyince onlarca yolcu Marmaris limanından çıkamadı.

Türk vatandaşlarına yönelik Yunan adalarına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulanması Türk vatandaşları için Kurban bayramı tatilinde bir alternatif oldu. Binlerce kişi tatilin başlamasıyla Yunan adalarının yolunu tuttu. Ancak yoğunluk nedeniyle Yunan yetkililer başvurulara yetişemeyince evrakları kontrol edilemeyen yolcular Marmaris limanında kaldı.

NTV’den Öykü Tüccar’ın haberine göre, Seyahat Acentası Yöneticisi Şükrü Tugay, “Çok yoğun olduklarını, bu kadar yüklü başvuruyu ellerinden geçirmeye vakitlerinin olmadığını, 270 kapı vizeli yolcunun 130 tanesinin gidemeyeceğini bize geç vakitlerde ilettiler. Mağduriyeti yaşayan yolcuların hepsinin feribot bileti var, kapı vize başvurusu var, karşı tarafta kalacakları rodos otel rezervasyonları var.” dedi.

BAZI AİLELERİN ÇOCUKLARINI KABUL ETMİŞLER

Seyahat acentası yetkilileri, geç saatte yapılan bildirim nedeniyle yolcuların mağrudiyet yaşadığını anlattı.

Şükrü Tugay, “Sadece Yunan tarafındaki acentadan gelen telefonla şu insanlar gelsin bu insanlar gelmesin diye bu iş olmaz. Resmi Yunan rakamlarınca mühürlü, imzalı yazı istedik. Misafirler 3 saati aşkın süredir bekliyorlar. Bugün 6 hareket var. Hepsinde bu şekilde sorunlu yolcu var.  Bazı aile çocuklarını kabul etmişler, aileler bölündü. 270’in 130’u alamamış. Yoğunluk olunca 140’ta kesmişler.” açıklamasında bulundu.

Yunanistan makamlarından konuya ilişkin herhangi bir açıklama ise gelmedi.

Kapıda vize dönemi başladı, Türkler Yunan adalarına akın etti

Kaynak: TELE1