Başvurular başladı! Üniversite öğrencilerine 8 ay 1.250 lira geri ödemesiz burs

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:23 am - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:23 am

Türkiye’de ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların alım gücü düşerken öğrenciler de geçinebilmek için burs aramaya başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere 8 ay süreli 1.250 lira burs vereceğini duyurdu.

Türkiye’deki ekonomik kriz öğrencileri de vurdu. Burs arayan öğrencilere bir müjdeli haber Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü  2023 – 2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine 8 ay süreli 1.250 lira geri ödemesiz burs vereceğini duyurdu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün burs başvuruları 20-31 Ekim 2023  tarihleri arasında www.vgm.gov.tr adresinden yapılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün burs duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Başvurular  tarihleri arasında kendi resmi sitesi üzerinden yapılacaktır. Vakıflar genel müdürlüğü 2012 yılından beri yükseköğretim öğrencilerine burs vermektedir. 2023 -2024 yılında bursu almaya hak kazanan öğrenciler bursu almaya devam ettikleri her eğitim yılında 8 ay ( Ekim, Kasım, Aralık, Ocak , Şubat , Mart, Nisan ve Mayıs) süreyle burs alacaklardır. 2023 – 2024 eğitim yılında aylık burs ücreti 1.250 tl olarak belirlenmiştir. Başvuru süresi sonunda başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-2)’ye göre değerlendirilecektir.”

Öğrencilerin beklediği açıklama geldi! KYK burs başvuruları başladı

Burstan kimler yararlanamayacak:

1. Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler,

2. Polis Akademisi öğrencileri,

3. Okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrenciler,

4. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri,

5. Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler,

6.Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler,

7. Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün burs kılavuzda belirtildiğine göre, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından burs verilmediğinden, kurumun burs başvuru sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulacak.