Başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Biden’a Türk rakip!

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 4:38 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 5:08 pm

ABD’de gelecek sene Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde yeniden aday olacağı düşünülen ABD Başkanı Joe Biden’ın karşısına Demokratlar adına Türk gazeteci Cenk Uygur çıkacak.

ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde dikkat çekici bir çıkış geldi. Sağlık sorunları elverdiği ölçüde Demokratların başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Biden’ı eleştiren haberci Cenk Uygur, Demokratlar adına 2024 seçimlerinde Biden’ın karşısına çıkacağını açıkladı.

Vuslat Doğan Sabancı tedavi için ABD’ye gidiyor

‘THE YOUNG TURKS’ İSİMLİ MEDYA KURULUŞUYLA TANINIYOR

The Young Turks isimli medya kuruluşuyla tanınan ve yaptığı programlarla sık sık gündeme gelen İstanbul doğumlu Uygur’un açıklamaları gündem oldu. Amerikan medyası 1978’de ABD’ye yerleşen Uygur, Biden’ı yerden yere vurarak aday olacağını söyledi. Uygur, “Bu ben olmamalıydım, başkası aday olmalıydı fakat maalesef başka kimse aday olmadı. Aday belli olmasına sadece dört ay kaldı. Bu gidişatı değiştirmeliyiz. Biden’ın en iyi ihtimalle seçimleri kazanma ihtimali yüzde 10. Ben kazanmak için yarışacağım” ifadesini kullandı.

‘ÖNÜNE ENGEL ÇIKABİLİR’

Uygur’un açıklamaları sonrasında Beyaz Saray’dan konuyla ilgili bir yorum gelmedi. Uygur’un adaylığının onaylanması için önünde bir dizi yol bulunuyor. İstanbul doğumlu Uygur, Anayasa’nın “doğuştan vatandaş” maddesinin kendisine başkan olma imkanı vereceğine inandığını belirtti, ancak bunun için davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıması gerekebilir.

Joe Biden’ın köpeği bir Gizli Servis personelini daha ısırdı

“EĞER BIDEN BU SEÇİMİ KAYBEDERSE…”

Uygur, “Biz Biden’ı seçim yarışından uzaklaştırmalıyız. 2020’de seçimi kazandığın için teşekkürler. Fakat bu sefer seçimi kazanırsa bu sadece onun sorunu olmaz, hepimizin sorunu olur. Bence demokrasi risk altında ve bu sebeple seçime katılmam gerekiyorsa katılacağım” ifadesini kullandı.

Anayasal haklarını kullanacağını söyleyen Uygur, “Ben siyasetçi Bernie Sanders’ın avukatıyla çalışıyorum ve o da iki seçim yarışında o avukat ile çalışmıştı. Güçlü müttefiklerim var” dedi.