Başkan adayını taklit etmesi sebebiyle askıya alındı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 11:02 pm

ChatGPT son zamanlarda adından fazlasıyla söz ettiren bir yapay zeka robotu oldu ancak sorunlar da gelmeye devam ediyor.

The Washington Post’a göre OpenAI, kampanyasını desteklemek için Demokrat başkan adayı Dean Phillips’i taklit etmek üzere tasarlanan ChatGPT destekli bir bot olan Dean Bot’un arkasındaki geliştirici askıya aldı.

Sohbet robotu, Phillips’i destekleyen Delphi tarafından oluşturuldu. Dean.Bot ile etkileşime geçmeden önce, web sitesi ziyaretçilerine sohbet robotunun doğasını açıklayan bir sorumluluk reddi beyanı gösteriliyor. Yine de bu tür kullanımlar doğrudan OpenAI politikalarına aykırı.

ChatGPT

OpenAI’nin 2024 seçimleri öncesinde teknolojisinin kötüye kullanılmasını önlemek için aldığı önlemler hakkında uzun bir blog yazısı yayınlamasından birkaç hafta sonra gelmesi oldukça düşündürücü. Özellikle izin verilmeyen örneklerden biri olarak  “adayların kimliğine bürünen sohbet robotları” gösterilmişti.

İlginizi çekebilir: OpenAI Kullanıcıların Kendi GPT’lerini Paylaşacağı Mağazayı Açtı

OpenAI ayrıca blog yazısında “insanların siyasi kampanya ve lobi faaliyetleri için uygulamalar geliştirmesine izin vermediğini” söyledi.

Dean.Bot’un amacı potansiyel destekçilerle iletişim kurmak ve adayın mesajını yaymaktı. Delphi, bu olaydan sonra ilk olarak ChatGPT’yi bottan kaldırdı ve diğer açık kaynaklı araçlarla birlikte çalışmasını sağladı.

Chery TIGGO 8 PRO 2023 Yılında D-SUV Segmentinin Açık Ara Lideri!

Kaynak: TELE1