Başarır’dan Soylu’ya: Hukuk okursan kep törenine geleceğim

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 1:14 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 1:14 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Hukuk okuyacağım” sözlerine yanıt verdi. Başarır, “İyi bir hukukçu olursa söz veriyorum kep törenine geleceğim” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TELE 1’de yayınlanan Zeynel Lüle’nin sunduğu “Gerçeğin İzinde” programının konuğu oldu. Başarır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hala onaylanmayan otobüs ve metro projelerine değindi. AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin yatırım planına alınmasına değinen Başarır, “Konya’ya da ‘evet’ de, İstanbul’a da. Biz sana mecbur değiliz” ifadeleriyle isyan etti.

“BELEDİYELERİ ÇALIŞTIRMAMAK VATANA İHANETTİ”

Ali Mahir Başarır, CHP’li Mersin Belediyesi’nin hedef alınmasına da tepki gösterdi. Başarır şunları söyledi:

“Bir cumhurbaşkanı halkın bineceği otobüse metroya niye hayır der? Bugün İstanbul’a 1 milyon 952 bin ekmek talebi ulaşmış. Halkın ekmeğiyle oynuyorsunuz. Sosyal belediyecilik bağlamında tarih yazıyoruz. Çocuk bezini, mamasını, kıyafetini veriyoruz. Devlet bu belediyelere belediye otobüsü aldırmayıp kendine makam arabası almak değildir. Cumhur İttifakı’nın milletvekilleri Mersin’de terör örgütü üyelerini çalıştırdığımızı söylediler. Mersin’de bir tek suçlu işçi çalışıyorsa her yaptırıma ben razıyım. Utanmazlar. AKP’li Zeynep Gül Yılmaz ile Olcay Kılavuz bunları söylüyor. Sen bu vatanı seviyorsan askerliğini yapacaksın önce. En çok sana düşer çünkü. Konya’ya da evet de İstanbul’a da. Biz sana mecbur değiliz. 84 milyon sana mecbur değil. Tarihler boyu her zaman demokrasi bağlamında mücadele verildi.”

“KEP TÖRENİNE GİDECEĞİM”

Başarır, geçtiğimiz günlerde, “Uzak coğrafyaların örnek aldığı bir Türkiye haline geldik” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da yanıt verdi. Hukuk fakültesinde okumak istediğini söyleyen Soylu hakkında, “Dünyanın hiçbir yerinde bir İçişleri Bakanı görevinin üçüncü yılında “Hukuk okuyacağım” demez” diyen Başarır şöyle konuştu:

“Bazı ülkelerdeki vatandaşlar “Ne kadar şanslısınız” diyor. Bir İçişleri Bakanı’nız var ama iki iş yapıyor diyor. Sizi çok güldürüyor diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde İçişleri Bakanı görevinin üçüncü yılında “Hukuk okuyacağım” demez. Benim fakülteye nasıl girer çıkar bilemiyorum umarım cumhurbaşkanı gibi bir diploması da olmaz. Hukuk okumak istemesi güzel, onun ihtiyacı var. İyi bir hukukçu olursa söz veriyorum kep törenine geleceğim.”

Bakan Gül’ün açıklamaları Erdoğan’a mı, Soylu’ya mı?