Başarır’dan ‘Japonya’ örneğine yanıt: Sizdeki bakanların birçoğu intihar eder

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 2:27 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 5:06 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybına ilişkin Japonya’yı örnek veren AKP’li Cahit Özkan’a rakamlarla yanıt verdi. Başarır, “Japonya’yı örnek almaya kalkarsan sizdeki bakanların birçoğu intihar eder” dedi.

CHP’li Ali Mahir Başarır, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın dolar/tl kuruna karşı Japonya ekonomisinden örnek vermesine tepki gösterdi. Başarır, “Japonya’da bir dolar 144 Yen” diyen Özkan’a rakamlarla yanıt verdi.

Meclis’te konuşma yapan Başarır, şunları söyledi:

“Sayın Cahit Özkan Japonya örneği verdi. ‘Japonya’da 114 Yen 1 dolar’ dedi. Japonya’da kişi başına düşen milli gelir 44 bin dolar. Benim ülkemde 8 bin dolar. Bunu örnek verin. Japonya dünyaya araba satıyor. Japonya Tarım Bakanı yolsuzluk iddiaları üzerine intihar etmiş. Ben intihar edin demiyorum ama Japonya’yı örnek almaya kalkarsan sizdeki bakanların birçoğu intihar eder. Benim ülkemde emekli işçi asgari ücretli geçinebiliyor mu? Japonya’da asgari ücretli 300 kilo et alıyor, bizim asgari ücretlimiz 38 kilo alabiliyor. Ekonomi konusunda bir kitap yazmanızı bilmem ama okumanız mutlaka gerekli. Bursa’da bir engelli kızımız burnuyla kitap yazmış. Keşke burnunun ucunu görenler de böyle güzel bir kitap yazsaydı belki ülke bu durumda olmazdı.”

AKP’li Özkan’dan tuhaf dolar kıyası: Japonya bir değerlendirme yapıyor mu?