Başak Demirtaş’tan yurt dışında yaşayan seçmenlere: Oyunuz Selahattin’e moral olacak

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 9:02 am - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 9:02 am

Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile yurt dışında yaşayan seçmenlere seslendi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri için oy kullanmaya başlayan yurt dışı seçmenine seslendi.
Demirtaş yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Merhaba, yurt dışında yaşayan değerli arkadaşlar. Biliyorsunuz biz burada tüm halkımızla birlikte büyük bir kararlılık ve coşkuyla seçim çalışmalarına devam ediyoruz.

Hepimizin kaderini değiştirecek bu tarihi seçimde ilk oylar sizden olacak. Çünkü yurtdışında oylar 27 Nisan’dan itibaren kullanılmaya başlandı.

Sizin, partimiz Yeşil Sol Partiye ve değişime vereceğiniz oylar, Selahattin’e, tutsak arkadaşlarımıza, hepimize büyük moral olacak ve gücümüze güç katacak.

Sizin oyunuz sınırda bir milletvekilliğini kazandırma etkisinde olacak. Kendinizi yalnız başına bir ağaç gibi düşünmeyin lütfen, sizin gibi yüzbinlerce ağaçla, kocaman bir özgürlük ormanıyız aslında. O yüzden sizin oyunuz çok değerli ve çok güçlü. Bu gücünüzü kullanın lütfen.

Ayrıca bu videoyu kararsız olduğunu gördüğünüz veya bir nedenle sandığa gitmeyi düşünmeyen akrabalarınıza, arkadaşlarınıza göndermenizi rica ediyorum.

Birlikte çalışacağız, birlikte değiştireceğiz, birlikte başaracağız.”

Demirtaş dört mahkeme kararı paylaştı: Büyük yalanı bilmeyen kalmasın