Başak Demirtaş listede mi? DEM Parti 3’ü büyükşehir 11 il adayını açıkladı

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 7:44 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 8:05 pm

Yerel seçimlerde tutumu merak edilen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde 3’ü büyükşehir 11 ilde belediye eş başkan adaylarını açıkladı. DEM Parti’nin açıkladığı Büyükşehirler arasında İstanbul ve Ankara bulunmuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı çıkışı ve Başak Demirtaş’ın ‘aday olabilirim’ açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği DEM Parti 3’ü büyükşehir olmak üzere 11 il adayını açıkladı. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın katıldığı aday tanıtım toplantısında Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri için aday açıklanmadı.

Buna göre Büyükşehir Belediyelerinden Diyarbakır’da Eş Belediye Başkan adayları Doğan Hatun ve Serra Bucak, Mardin’de Ahmet Türk ve Devrim Demir, Van’da Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, diğer illerde de Ağrı’da Hazal Aras ve Memet Akkuş, Bitlis’te Enver Barin ve Sümeyye Kızıltepe, Hakkari’de Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekce, Iğdır’da Mehmet Nuri Güneş ve Nejla Kum, Kars’ta Kenan Karahancı ve Arzu Savaş Derman, Siirt’te Mehmet Kaysi ve Safiye Alagaş, Bingöl’de Aydın Bürçün, Muş’ta Sırrı Söylemez, Şırnak’ta Turan Saltan oldu.

Kritik MYK sürerken DEM Parti’den Başak Demirtaş için İBB adaylığı açıklaması

 

 

Kaynak: TELE1