Barolar Birliği Başkanı Sağkan, Yanardağ iddianamesini değerlendirdi! “Yanlışı savcı ve hakim de biliyor”

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 8:17 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 8:19 pm

Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunu değerlendiren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, “Tutuklamanın yanlışlığını savcı da hakim de biliyor. Bunu hukukçu olan herkes biliyor” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sözleri bağlamından koparılıp çarpıtılması sonrası sosyal medyada troller ve bazı İYİ Partililer tarafından hedef haline geldi. 14 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Merdan Yanardağ hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede “suç ve suçluyu övme” ve “terör propagandası yapma” suçlarından hapis cezası istendi.

Merdan Yanardağ hakkında iddianame hazırlandı

TELE1’de Zeynel Lüle’nin konuğu olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Yanardağ iddianamesini değerlendirdi. Tutukluluğa yapılan ret kararında gerekçelerin yetersiz olduğunu vurgulayan Sağkan, yargının artık kopyala-yapıştır sistemi ile tutuklama kararı verdiğini söyledi.

Sağkan, “Tutuklamaya itiraz edilmişti ve itirazın ret kararına bir gerekçe vardı. Kaçma şüphesi ve henüz delillerin toplanmamış olması gibi. Bu kadar kısa sürede deliller toplanmadıysa iddianame nasıl hazırlanabiliyor? Tabii ki yargı hızlı olsun istiyoruz her zaman ama itirazın ret kararının dayanaktan yoksunluğunu vurgulamak açısından bu örneği vermek istiyorum. Kaçma şüphesi dediğiniz kişiyi gidip yayındayken gözaltına alıyorsunuz. Somut olarak göstermek zorundasınız hangi fiilinin kaçma şüphesi uyandırdığını gerekçenize yazmak zorundasınız” dedi.

Merdan Yanardağ Silivri Cezaevi’nde ilk yazısını yazdı

“SAVCI DA YÜKÜ ÜZERİNDEN ATMAK İSTER”

Savcı ve hakimlerin tutukluluğun yanlış olduğunu bildiğini söyleyen Sağkan şu ifadeleri kullandı:

“Tutuklama kararı yanlış bu dosyada. O yüzden bir an evvel Cumhuriyet savcısı da bu yükü üzerinden atmak ister. Hemen atayım ben mahkemeye gitsin artık orası kararı verecek olan makam. Olması gereken iddianame düzenlendiyse mahkeme tensip düzenlemek zorunda. Tensip ile beraber duruşma gününden önce hemen tahliye etmesi gerekir mahkemenin ki yargı eli ile artık daha fazla bu zarar ortak olunmaması gerekiyor.”

İdris Şahin’den Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki! “Gözaltına bile gerek yok”

“YARGI SİSTEMİ SİYASETE ALET OLDU”

“Kamuoyundan gelen bazı tepkiler bunun üzerine savcılığın harekete geçmesi bunun üzerine yürüten linç kampanyasının yanında olan yargı sisteminin siyasete alet olduğu noktayı yaşıyoruz. Çok hızlı bir şekilde dava açacaklar, birinci celsede kuvvetle muhtemel ceza verip ceza ile beraber tahliye edecekler. Artık o kadar çok alıştık ki bu şeylere maalesef tam anlamıyla bir yargılama sürecinin yaşandığını bile söyleyemiyoruz.”