Bariyeri eliyle kaldırmaya çalışan adamın otomobiline tren çarptı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2021 Cumartesi 9:14 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 9:45 am

Amasya’da ikaz lambasının yanmasına karşın hemzemin geçide girip, bariyeri eliyle kaldırmaya çalışan sürücünün otomobiline tren çarptı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada, tren gelirken sürücünün, makiniste durması için eliyle işaret yaptığı görüldü. Daha sonra olayı anlatan Dursun Arslan, “Arabayı hurdaya verdik. Cana gelene kadar mala gelsin ne yapalım; kendimi kurtardım ya ona seviniyorum” dedi.

Olay, 17 Ağustos’ta Kızılca Kayabaşı İstasyonu’nda meydana geldi. Dursun Arslan (71), yönetimindeki 05 AU 421 plakalı otomobille çift yönlü bariyer olan hemzemin geçide geldi. İkaz lambalarının yanmasına rağmen ilk bariyerin açık olan bölümünden geçen Arslan, diğer bariyeri kaldırmak için aracından indi. Ancak bu sırada Dursun Arslan, trenin geldiğini gördü. Bir eliyle bariyeri kaldırmaya çalışırken, diğer eliyle de trenin makinistine durması için el salladı.

Samsun yönüne giden yük trenini Dursun Arslan’ın otomobiline çarptı. Trenin sürüklediği otomobil şarampole yuvarlandı. Dursun arslan ise son anda kaçarak kurtuldu. Kaza anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

‘TRENE EL KALDIRDIM Kİ AĞIR YAVAŞ GELSİN DİYE’

Trenin çarptığı otomobilin sürücüsü Dursun Arslan, o anları anlattı. Bir eliyle bariyeri kaldırmaya çalışırken, diğer eliyle de trenin makinistine durması için el salladığını söyleyen Arslan, “Tren yolunda birinci bariyer kapalıydı. İkinci bariyerde tren yoluna geçer geçmez kapandı. Tren 100 metreden bana sinyal çalmaya başladı. Ben de trene el kaldırdım ki ‘ağır yavaş gelsin’ diye. Baktım tren hızlı geliyor, hemen bariyerleri kaldırmaya çalıştım. Tren yanıma hızlıca yanaşmış ben de hemen bir adım atıp kenara kaçtım. O hızla tren hemen arabaya vurdu, arabayı parçaladı attı. Ben de bir kenara düştüm. Arabayı kurtaramadım. Bariyeri de vurup geçemedim. Bariyerler plastikmiş. Ben bilemedim. Makinist treni durdurup yanıma geldi, gelince ‘Amca bariyer plastik; sen arabayla vurup geçseydin hiçbir şey olmazdı, kurtarıyordun kendini. Sen nasıl böyle kurtuldun. Biz korktuk arabayı parçalanmış görünce, biz seni arıyoruz tren seni kesip attı sandık’ dedi. Arabayı hurdaya verdik. Cana gelene kadar mala gelsin ne yapalım kendimi kurtardım ya ona seviniyorum” dedi.

‘YA TORUNLARIM ARABADA OLSAYDI’

Her gün torunlarını da arabaya alarak tarladaki işçilere yemek götürdüğünü ifade eden Arslan, “Tarladaki işçilere kahvaltı götürürken benim 3 tane torunum var onlarda her zaman arabaya biniyor benimle beraber geliyordu. O gün de yine benimle gelmek için arabaya bindiler. Ben de onları ‘tarlaya gitmiyorum’ diye indirdim. Eğer torunlarım da benimle gelselerdi 3’ünü de Allah korusun tren keserdi. Allah yüzümüze baktı da çocuklarım da arabaya binmediler. Hem çocuklarımı hem de kendimi bu şekilde kurtardım. Böyle acıları böyle kazaları cenabı-Allah hiç kimseye göstermesin” diye konuştu.

TIKLAYIN | Diyanet Zafer hutbesinde yine Atatürk’e yer vermedi!

Diyanet Zafer hutbesinde yine Atatürk’e yer vermedi!