Barış Yarkadaş’tan İmar Affı’na imza eleştirilerine yanıt

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 10:29 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 10:29 pm

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Milletvekili olduğu dönemde İmar Affı Kanun Teklifi’ne imza attığı iddialarını yalanladı.

TELE1 ekranlarında Gazeteci Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programının daimi konuğu Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Milletvekili olduğu dönemde İmar Affı olarak bilinen yasaya imza verdiği yönündeki eleştirilere canlı yayında yanıt verdi.

Barış Yarkadaş söz konusu yasanın Vergi Affı torba yasasının içine eklendiğini, kendilerinin vergi affıyla ilgili maddelere imza attığını, imar affıyla alakalı bölümlere ise şerh düştüklerini açıkladı.

Yarkadaş, “Tüm Cumhuriyet Halk Partililer bilsin ki birkaç gündür Twitter’da ve sosyal medyada paylaşılan bilgi teknik olarak doğru değili. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir milletvekili altını çizerek söylüyorum İmar Barışı ya da İmar Affı olarak bilinen kanuna imza atmamıştır, oy vermemiştir. Mesele şundan ibarettir: Meclis tutanaklarından da görüleceği üzere Adalet ve Kalkınma Partisi 10 Mayıs 2018 tarihinden birkaç gün önce bir vergi affı paketi meclise getireceğini açıkladı. Fakat bu vergi affı paketi olarak meclise getirilen paket bir gecede içine eklenen bir madde ile İmar Affı’na dönüştürüldü ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: İstanbul’da imar affından yararlanan 317 bin yapı var