İmamoğlu: İstanbul’da imar affından yararlanan 317 bin yapı var

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 2:00 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 2:00 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, imar affı uygulamalarında 317 bin yapı olduğunu açıkladı.

Türkiye’yi vuran depremin ardından İstanbul’da beklenen büyük depreme hazır olunmadığı konusu yeniden gündeme geldi. Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM), FOX Tv’de Çalar Saat’e konuşan İmamoğlu, imar affından faydalanan yapıların sakat olduğuna dikkat çekti. İmamoğlu, “Keşke İstanbullulara ‘huzurla evinizde yatın uyuyun’ diyebilsem” dedi.

İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da imar barışı uygulamalarında yapı kayıt belgesi verilen yapı adedi 317 bin. Reklam filmini gösterdiler tekrar hatırladık. Birisi kaçak bir yapı yaptığını anlatıyor, ne zaman yaptığını bile bilmiyor, nasıl yaptığını hatırlamıyor. Ona da belge alacağını söylüyorlar, seviniyor vatandaş. Devlet bunu yapmamalıydı. Bina sakat, yanlış yerde, başına çökecek. Böyle bir anlayışla İstanbul’da hareket edilemez. İstanbul odaklı, bu ayın sonunda kurumlardan, kurullardan, bakanlıktan beklentilerimizi ve çağrılarımızı yapacak bir toplantıyı da hazırlıyoruz. Keşke İstanbullulara ‘Huzurla evinizde yatın, uyuyun’ diyebilsem.

” ‘SORUMLULAR BİZLERİZ’ DİYORUM “

“Bakın her cümlemde ‘siz’, ‘biz’ kelimesi kurmuyorum. Her cümlede ‘sen’, ‘ben’ diye bir tarif de yapmıyorum. Kendimi dışında tutarak da konuşmuyorum. ‘Sorumlular bizleriz’ diyorum. Demek zorundayız. İşin özgül ağırlığı, hesaplaşma, sorgulama… Buradan sürece dair katkı sunmak otururuz. Bir masada her şeyi konuşabiliriz. Yani ‘İktidar, hükümet, her şey mükemmel, harika, çok iyi’ filan… Bazen oturduk kamu görevlileriyle de sohbet etme imkanı gördük. Ya kardeşim, geziyoruz; öyle değil yani. Sıkıntılarımız var. Ama yani şu da değil: ‘Her konuda berbat, çok kötü, yaktık, yıktık vesaire’ değil yani. Bakın, çözüm üreten ve yarınlara umut ortaya koyabilen, bakış açısı şudur: Öz eleştiri. Her reel ortamda şunu söyledim: Evet, hazırlıklarımız var, fotoğrafı çekmişiz. Zaten çalışıyoruz İstanbul’da. Yaklaşık 4 seneye yaklaşıyoruz. Yani 4 ay sonra dört senemiz bitecek. Elbette yaptıklarımız var. Halihazırda yaptıklarımız var. Daha iki ay önce İBB Meclisi’e sunduğumuz, depremle ilgili acil kira yardımı önergemiz var. Biz, bu bölgede deprem olacağını bilmiyorduk. Ama bunlara çalışıyoruz. Her an, her ay yaptığımız işlerimiz var.”

İmamoğlu’ndan büyük İstanbul depremi açıklaması! “Keşke rahat uyuyun diyebilsem”