Barış Yarkadaş Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesinin perde arkasını anlattı!

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 10:59 pm - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 11:00 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem inceyi ziyaret etti. Ziyaretin ardından yapılan açıklamada Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmediği belirtildi. Toplantıda konuşulanları Barış Yarkadaş TELE1’de anlattı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüştü. Kılıçdaroğlu ‘Halil İbrahim sofrasını büyütme’ vurgusu yaparken, İnce adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. Barış Yarkadaş TELE1 ekranlarında CHP Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharram İnce’nin görüşmesinde neler yaşandığını anlattı.

Kılıçdaroğlu ‘Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz’ dedi, İnce adaylıktan çekilmedi

Yarkadaş, İnce ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde seçimlerde iş birliği konusunun ele alınmadığını Kılıçdaroğlu’nun böyle bir teklifte bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüşmeden önce bir MHK toplantısı yaptı. Sonra görüşmeye gitti. Bilgileri de görüşmeye katılan birinden aldım.

Kılıçdaroğlu Altılı Masa’nın kuruluş sürecine ilişkin bilgi veriyor Muharrem İnce’ye. Nasıl kurulduğunu ve neleri hedeflediğini anlatıyor. Bunun üzerine Muharrem İnce de Memleket Partisi’nin kuruluş sürecini, yaşadığı zorlukları, partinin mali problemlerini anlatıyor. Ardından İnce deprem bölgesindeki izlenimlerinden bahsediyor. Köylerin hangi durumda olduğundan iki gün boyunca yardımın gitmediğinden bahsediyor. Bunun üzerine de Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine ilişkin bir çalışma yaptıklarını önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir kanun teklifi vereceklerini aktarıyor. Sonra konu seçimlere gelince Muharrem İnce kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018 seçimlerine serzenişte bulunarak, sandık güvenliğinin mutlaka alınması gerektiğini her sandıkta birer asil temsilcini ve yedek temsilcinin olduğunu vurguluyor. Kılıçdaroğlu da sandık güvenliği için bizzat kendisinin ilgilendiğini söylüyor.

CHP’den de Memleket Partisi’nden de seçimde iş birliği teklifi gelmiyor. CHP’den böyle bir teklif olmamış. Memleket Partililerle konuştuğumda da aslında böyle bir teklif bekliyorlarmış gibi hissettim. Fakat anladığım kadarıyla Muharrem İnce’nin son dönemki çıkışlarından dolayı böyle bir pazarlık içine girmek istemedi. Muharrem İnce’de sizin etrafınızda kenetlenelim demiyor.”