Kılıçdaroğlu ‘Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz’ dedi, İnce adaylıktan çekilmedi

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 3:48 pm - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 7:23 pm

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüştü. Kılıçdaroğlu ‘Halil İbrahim sofrasını büyütme’ vurgusu yaparken, İnce adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu’na CHP grup başkanvekilleri Özgür Özel ile Engin Özkoç ve MYK üyeleri Selin Sayek Böke ile Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

İki lider yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

‘HALİL İBRAHİM SOFRASINI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Kılıçdaroğlu “Bizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Doğal olarak deprem bölgesi olmak üzere pek çok sorunu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili çözümleri de ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce’nin görevi” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk tur çağrısına yanıt verdi

‘HOŞ GELDİNİZ, GÜLE GÜLE…’

İnce “Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk’ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan’a teşekkür ediyoruz. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Herkes ateş ediyor bize, biz de döne döne vuruşmaya devam edeceğiz. Hoş geldiniz, güle güle…” açıklamasını yaptı.

‘ADAYLIKTAN ÇEKİLECEĞİM DEMEDİM’

İnce, “Adaylıktan çekilecek misiniz?” şeklindeki soruya “Adaylıktan çekileceğim demedim” yanıtını verdi.

‘HOŞ GELDİNİZ GÜLE GÜLE’ SÖZLERİ İÇİN ‘NİYETİM SALİHTİ’ DEDİ

Görüşme sonrası tv100’e konuk olan İnce, basın toplantısında kullandığı “Hoş geldiniz, güle güle” ifadeleriyle ilgili konuştu, “Böyle intikam almak gibi bir derdim olmadı. Türkçe’de en fazla kullanılan sözcüklerdendir. Büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok. Niyetimi biliyorum. Niyetim salihtir. Konuşmadığımız arkadaşlar değiller. Onlar benim arkadaşlarım” dedi.

Kılıçdaroğlu ile İnce bir araya gelecek

‘SN.İNCE OYLARI BÖLMEYİN ÇEKİLİN’ PANKARTI

Görüşme öncesi bir kişi Memleket Partisi Genel Merkezi önünde “Sn. İnce oyları bölmeyin çekilin” pankartı açtı.

SON TARİH 30 MART

31 Mart Cuma günü ise kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlanacak. Bu nedenle 30 Mart mesai bitimine kadar adaylıktan çekilmezse Muharrem İnce’nin ismi oy pusulasında yer alacak.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu görüşmeyle ilgili daha önce her parti gibi Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğini belirterek, “Birinci turda bu işi alıp Türkiye’yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor. İkinci kez sandık, harcama, masraf, bunlara gerek yok, doğrusu budur. Siyaset eğer şikayet alanıysa, siyaset olmaktan çıkar. Şikayetin dışına çıkmak lazım. Kimin kusura kimin yanlışı var bunlar oturulur konuşulur. Bir şeyi geri getiremezsiniz. Herkes elinden geldiği kadar çaba harcadı. Ben gece 2’de metinler yazdım, çalıştım, çabaladım. Geçmişe dönük eleştiri üzerinden bugün bir şeyler ortaya koymayı makul bulmuyorum, olabilir. Sayın İnce’nin görüşü budur, haklı tarafları da olabilir. Söylediklerinin tamamı yanlış değil” demişti.

İnce ise Kılıçdaroğlu’nun çağrısına “100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum” diye yanıt vermişti. İnce daha sonra “Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez” düzeltmesini yapmıştı.