Sarıklı Tuğamiral’in Amiral Gürdeniz’e açtığı davada karar verildi!

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 2:37 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 2:37 pm

Sarıklı Tuğamiral Mehmet Sarı, Amiral Cem Gürdeniz hakkında “hakaret, iftira, inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddialarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

Ankara’da bir tarikat merkezinde askeri üniformasının üzerine giydiği cübbe ve sarıkla görüntülenen Tuğamiral Mehmet Sarı, Amiral Cem Gürdeniz’in Sözcü gazetesinde çıkan röportajı üzerine “hakaret, iftira, inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddialarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Sarı’nın şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

Savcılık, soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdi. Cumhuriyet Savcısı kararında, ‘somut olaydaki ifadelerin ağır eleştiri mahiyetinde olduğu ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğinden’ suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirtti.

“Bir gazeteye röportaj vermekten ibaret olan eylemde cebir ve tehdit unsurlarının bulunmadığından” kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

AMİRAL CEM GÜRDENİZ NE DEMİŞTİ?

Cem Gürdeniz, şikayete konu olan 21 Nisan 2021 tarihli Aytunç Erkin tarafından kaleme alınan “Mavi Vatan’a kelepçe tutmadı” başlıklı röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kutsal üniforma üzerine sarık takarak dolaşan, makam aracıyla çekinmeden tekkeye giden bir amiralin varlığından rahatsız olmamak mümkün mü? Ömrünü bahriyeye adamış, o kutsal ocaktan mezun olmuş kişileri rahatsız etmez mi? Unutmayın ki, 15 Temmuz gecesi Türk bahriyesinin 55 amiralinin 33’ü sarıklıydı. Ve devlete hücum ettiler. Buradan ders çıkarmayalım mı?”