Barış Pehlivan’dan doğum günü mesajına yanıt: Göğü kucaklayıp getirdiniz bana

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 1:03 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 1:03 pm

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, arkadaşlarının kendisi için hazırladığı doğum günü mesajına mektupla yanıt verdi. Pehlivan, yaşadığı mutluluğu, Arkadaş Zekai Özger’in şiiriyle dile getirdi: “Göğü kucaklayıp getirdiniz bana. İşte bu göğün altında, bu hakikat ve hürriyet mücadelesinde, iyi ki hep beraberiz, iyi ki hepimiz varız”

Barış Pehlivan için arkadaşları doğum günü etkinliği düzenlendi. Göztepe Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda bir araya gelen arkadaşları ‘İyi ki doğdun Barış Pehivan, İyi ki varsın’ pankartı açarak Pehlivan’ın doğum gününü kutladı.

Barış Pehlivan’a arkadaşlarından sürpriz doğum günü

Pehlivan, arkadaşlarının kendisi için hazırladığı doğum günü mesajına mektupla yanıt verdi. Etkinlik görüntülerini Halk Tv’de yayınlanan Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programında izlediğini ifade eden Pehlivan mektubunda “Arkadaş Z. Özger demiş ya; göğü kucaklayıp getirdiniz bana! İşte bu göğün altında, bu hakikat ve hürriyet mücadelesinde, iyi ki hep beraberiz, iyi ki hepimiz varız” cümlelerini kullandı.

Pehlivan’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği mektubu şu şekilde:

“Hapiste geçmediğini sandığın saatlerde, yıllar önceyi dün gibi hatırlarsın. Bunlar da geçmişse, diye aşılan dağlara bakar ve o iyimserlikle yarını düşlersin. Bir mahpusun yazılı olmayan günlüğüdür bu.

Ben, Silivri 9 No’ludaki bir mahpus, bugün, yani doğum günümde, bir düşün duvarları aşıp sarılmasını yaşadım. Yarını şu an eden, tecriti yıkan, gözlerimi dolduran sıcacık bakışları gördüm.

Sevgili Elif, Barış, Haberin Var Mı İnisiyatifi’ndeki tüm gazeteci arkadaşlar…

Ve bugüne kadar gördüğüm en değerli doğum günü hediyesini bana veren dostlarım…

Ayşenur Abla’nın Medya Mahallesi’nde izledim sizi.

Her saniyesini durdurarak, uzun uzun bakmak istediğim anları yaşattınız bana.

Hasretimi, güzel kızım Arya’yı gösterdiniz.

Arkadaş Z. Özger demiş ya; göğü kucaklayıp getirdiniz bana!

İşte bu göğün altında, bu hakikat ve hürriyet mücadelesinde, iyi ki hep beraberiz, iyi ki hepimiz varız.

Ve bizden çaldıklarını sandıkları her günden daha fazla, daha coşkuyla, daha umutla yaşayacağız…”