Barış Atay neden ikinci sıradan aday olduğunu açıkladı

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 11:48 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 11:48 pm

TİP Antalya 2. Sıra Milletvekili Adayı Barış Atay, “Bir dönem vekillik yaptım zaten. Aynı meslek grubundan iki meslektaşım Muğla ve Balıkesir birinci sırada” diyerek neden ikinci sıradan aday olduğunu açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, TELE1 ekranlarında Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına konuk oldu. Barış Atay, milletvekili olduğu Hatay’dan Gezi Davası Tutuklusu Avukat Can Atalay’ın aday gösterilmesi ve kendisinin Antalya 2. Sıra Milletvekili Adayı olması hakkında açıklamalarda bulundu.

Barış Atay, Can Atalay’ın Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz’ın avukatı olarak Hatay ile duygusal bir bağının olduğunu, kendisinin zaten bir dönem milletvekilliği yaptığını, kendisi gibi oyuncu olan Serhat Özcan’ın Balıkesir’den Mehmet Aslantuğ’un da Muğla’dan aday olduğunu, Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Yunus Başaran’ın da bir turizm emekçisi olduğu için ilk sıradan aday gösterildiğini belirtti.

Barış Atay “Daha fazla yıkıma tahammülümüz yok” dedi: Haydi ilk turda bitirelim

“ANTALYA HALKININ SÜRPRİZ YAPABİLECEĞİNE DE İNANIYORUZ”

Atay şu şekilde konuştu:

“Normalleştirmeye çalıştığımız bir siyaset tarzı var. Sonuçta biz koltuk kavgası yapacak ya da parlamentoda üç değil 33 ya da 300 vekilimiz olsun diye sadece bunu amaçlayacak bir siyasi parti değiliz. Bir sokak mücadelesi veriyoruz aynı zamanda. Doğal olarak dayanışma çok önemli bir durum. Can belki de herhangi birimizin verdiği mücadeleden çok daha fazlasını vermiş ve ciddi bedeller ödemiş bir arkadaşımız. Ben Gezi Direnişi’nden tanıyorum Can’ı fakat Türkiye’de son 10 yılda bizim de bizim de şahit olduğumuz ne kadar hak gasbı varsa, toplumsal dava varsa Can Atalay oradaydı. Can Atalay’ın milletvekili aday adayı gösterilmesi meselesi netleşince arkadaşlarımızla kendi aramızda müzakere ettik. Hatayla bir bağı da var Can’ın. Gezi ailelerinden üçü biliyorsunuz ki Antakya’dalar. Ahmet Atakan, Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz. Can onların avukatı. Bu açıdan da duygusal bir bağları da var tabii.

Sonra benim nereden aday gösterileceğim sorusu hasıl oldu. Yunus Başaran çok değerli bir arkadaşımız. Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi Üyemiz. Aynı zamanda turizm emekçisi. Biz onu Antalya’dan ve diğer partilerin aksine belki de ilk defa birinci sıradan turizm emekçisini aday gösteren bir siyasi parti olarak seçtirmeyi amaçlıyorduk zaten. Ben de dedim Yunus’un arkasından ikinci sıra uygun olur. Bir açıdan da bir dönem vekillik yaptım zaten. Aynı meslek grubundan iki meslektaşım Muğla ve Balıkesir birinci sırada. Bir taraftan da Antalya halkının açıkçası bizi ikinci sıradan da göndererek bir sürpriz yapabileceğine de inanıyoruz.”

TİP’li Barış Atay’dan “Baraj sorunu” açıklaması