Saldırıya uğrayan Barış Atay: Bizim tarafımız İpek Er’in yanı, Soylu Musa Orhan’ın tarafında

Yayın tarihi: 1 Eylül 2020 Salı 2:21 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 4:06 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşanan polemikle gündeme gelen ve Kadıköy’de darp edilen Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay açıklamalarda bulundu.

Saldırının ardından açıklama yapan Barış Atay, “Biz İpek Er’lerin tarafındayız Süleyman Soylu Musa Orhan’ların tarafında” ifadelerini kullandı.

Barış Atay’a saldıran 4 kişinin kimliği belli oldu iddiası

Atay’ın açıklamalarından başlıklar şöyle: “

“SOYLU KULLANIŞLI BİR APARAT”

“Süleyman Soylu bir bakan değildir. Süleyman Soylu 18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği mafyatik sistemin bir çete lideridir. Kullanışlı bir aparattır. Kürtlere, sosyalistlere, Alevilere, bu ülkede soldan bakan, demokratça düşünen herkesi tasfiye etmek için elindeki gücü kullanmaya ve bunu zulmü çevirmeye çalışan kullanışlı bir aparattır sadece. Bu yarattıkları sistemin tezahürü, sonucu olarak tecavüz toplumunda yaşamaya başladığımız gün gibi aşikardır. Son haftalarda özellikle dikkat çekmek istediğimiz şey budur.” diye konuştu.

Barış Atay’a saldırının görüntüleri ortaya çıktı!

Erkan Baş’ın konuşması şöyle:

TİP Genel Başkanı, Erkan Baş, “Ülkemizi savaşa sokmaya çalışan iktidara karşı barış türküleri söylemeye devam edeceğiz. Çok uzun olmayan bir gelecektir Dünya Barış Günü’nü kardeş bir şekilde yaşayacağımız dünyada olacağız.” dedi.

Baş, “Halkımıza, dostlarımıza teşekkür ederiz. Bu ülke halkları teslim olmuyor, zorlarına gider bu. Biz bu tarz saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Ey Süleyman Soylu senin ağababan Mehmet Ağarları tanıyoruz. Kararlılığımızı büyütüyorlar. Canlarını acıtıyoruz. Canlarını acıtacağız. Onların bildiği ‘siyasetçiler’den değiliz biz devrimciyiz. Biz halkımızın bize verdiği görevin farkındayız. Ankara’daki koltuklarda oturmak için değil Süleyman Soylu’dan hesap soralım diye gönderdi bizi halk. Halkın bize verdiği görevden adım Süleyman Soylu bugün bizden daha fazla korksun. Biz siyaseti onlar gibi yapmıyoruz. Elinizde geleni yapın, biz daha fazla bileyleniyoruz. Bu iktidarı yıkmak konusunda eminiz. Biz sizi iktidar koltuğundan indireceğiz. Kaybettiklerinin, yok olmaya sürüklendiklerinin farkındalar, bizi susturmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.