‘Barınamıyoruz’ eylemi için bir araya gelen öğrencilere Ankara’ya girişte müdahale! Çok sayıda gözaltı

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 11:01 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 11:08 am

Barınamıyoruz Hareketi’nin çağrısıyla Ankara Ulus’ta bir araya gelecek öğrenciler şehrin girişinde durduruldu. Çok sayıda gözaltına alındı.

Fahiş kira fiyatları ve yurtlardaki fiziki yetersizlik sebebiyle barınamayan, geçinemeyen öğrenciler Meclis’te bütçe görüşmeleri sürerken seslerini duyurmak için Ankara Ulus’ta ‘Barınamıyoruz’ eylemi organize etti. Eyleme katılmak isteyen öğrencilerin otobüsü şehir girişinde polis ekipleri tarafından durduruldu. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gözaltına alınan gençlerin videosunu paylaşarak yolun açılmasını talep etti. Tanrıkulu paylaşımında, “AİHM, AYM ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun verdiği toplantı, gösteri yürüyüşü ve ifade özgürlüğü kararlarını yok sayarak orantısız müdahale ve gözaltı suçtur. ‘İnsan hakları ihlalleri’ sicilinizi her geçen gün büyütüyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

GAZETECİLER DE GÖZALTINA ALINDI

Gazeteci Nebiye Arı, basın kartı olmadığı gerekçe gösterilerek meslektaşı ile birlikte gözaltına alındığını duyurdu. Artı Gerçek Muhabiri Yağmur Kaya ve Hilal Işık da gözaltına alınanlar arasında. Polis, görüntü çekilmesine de müdahale etti.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan öğrencilere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada öğrencilerden ‘marjinal’ diye bahsedildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Marjinal gruplar tarafından ilimizde toplanma çağrısı yapılan ve Ankara Valiliği tarafından yasaklama kararı alınan etkinlikle ilgili olarak; duyurulan yasaklama kararına rağmen 12 Aralık 2021 günü saat 09:30 sıralarında söz konusu etkinliğe İzmir ilinden katılmak üzere gelenlerin bulunduğu araç Eskişehir yolu uygulama noktasında durdurulmuş, şahıslar müzakere yoluyla İzmir’e dönmeye ikna edilmiştir. Ancak geldikleri araç sürücüsünü darp ederek yolu trafiğe kapatan şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

“YÜRÜYÜŞ YAPMAK İSTERKEN ALINDILAR”

Söz konusu etkinliğe İstanbul ilinden katılmak üzere gelenlerin bulunduğu 2 araç ise İstanbul yolu uygulama noktasında durdurulmuştur. Gerekli uyarılara ve ikazlara uymayarak yürüyüş yapmakta ve trafiği aksatmakta ısrar eden şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yine önlemler kapsamında Yüksel Caddesi, Konur Caddesi ve Meşrutiyet Caddesi’nde genel asayiş uygulaması yapıldığı sırada, eş zamanlı olarak slogan atıp pankart açarak yaya yolunu trafiğe kapatan şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır”

 

AKP’li isimden ‘barınamıyoruz’ diyen öğrencilere: Ne olduğu belli olmayan çocuklar