KYK yurtları ifşa edildi: İnsanca barınmak istiyoruz!

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 10:21 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 5:28 pm

Barınamıyoruz Hareketi, sosyal medya hesabından Erzurum’daki kadın ve erkek KYK yurtlarının hijyenik olmayan görüntülerini paylaştı.

 

Barınamıyoruz Hareketi’nin “Tepemizde bir çatı var diye bununla yetinecek değiliz, insanca barınma hakkımızı alacağız! Herkes görsün, bilsin. Sorumlusu sizsiniz” diyerek Twitter hesabından flood şeklinde yaptığı paylaşımda, KYK yurtlarına ait hijyenik olmayan görüntülere yer verildi.

“BURASI ERZURUM KYK YURTLARI!”

Kir, pas içerisinde öğrencilerin koronavirüs şartlarında sağlıklı bir şekilde barınamayağını gösteren görüntülerin Erzurum Hınıs KYK Kız Öğrenci Yurdu, Erzurum Hınıs KYK Erkek Öğrenci Yurdu, Erzurum Nene Hatun KYK Kız öğrenci Yurdu, Erzurum Alvarlı Efe KYK Kız öğrenci yurdu ve Erzurum Rabia Hatun KYK Kız öğrenci Yurdu olduğu iddia edildi.

Barınamıyoruz Hareketi, yurtlarla ilgili öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde aktardı:

“Etüt çalışma odalarının sandalyesi dahi yok; pis, penceresiz, yetersiz! Yemekler yetersiz, niteliksiz ve pahalı. Pandemi koşullarında onlarca kişilik yemekhane sıralarında dakikalarca bekliyoruz. Pandemi koşullarına ve kurallarına rağmen tuvalet ve banyolar, çamaşırhaneler, odalar ve ortak kullanım alanları temizlenmiyor. Her yer çöplük gibi, her gün başka bir arkadaşımız hastanelik oluyor, her gece bir ambulans geliyor! Erzurum’un sert kış koşullarına rağmen günlerdir sıcak su yok, petekler çalışmıyor. Soğuktan günlük rutinimize dahi devam edemiyoruz, sürekli hasta oluyoruz!”

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE TEPKİ

Barınamıyoruz Hareketi, yaptığı paylaşımda Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nü etiketledi ve “Bize reva görülen bu! Yaşayamıyoruz, eğitimimize düzgünce devam edemiyoruz, aç kalıyoruz, hastalanıyoruz! Siz hala ne anlatıyorsunuz?” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.