Erdoğan ‘Gezi’ gibi dedi polis barınamayan öğrenci avına çıktı

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 1:26 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 10:50 am

Kira fiyatlarına yapılan fahiş zamlar, yurt fiyatlarının arttırılması nedeniyle “Barınamıyoruz” diyen gençler gençler başlattıkları “Barınamıyoruz Nöbeti”nin 8. gününde İstanbul Moda Sahil’de bir araya geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın kabine toplantısının ardından hedef aldığı öğrencilere polis müdahale etti. ‘Barınamıyoruz’ diyen öğrenciler gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, gözaltına alınan 28 öğrencinin serbest bırakıldığını duyurdu.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada öğrencilerin başlattığı Barınamıyoruz Nöbeti’ni hedef aldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenciler için, “Sözde öğrenciler, Gezi Parkı’nın başka versiyonu” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından öğrenciler gözaltına alındı.

Erdoğan’dan “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere: Sözde öğrenciler, Gezi Parkı’nın başka versiyonu

 

Barınamıyoruz eyleminde yasağa karşı yeni çözüm

 

“PARKTA OTURUNCA YURT MU AÇILACAK”

İzmir Karşıyaka’da devam eden nöbete müdahale eden polis öğrenci ile sözlü tartışmaya girdi. Öğrenci ile polis arasında geçen diyalog şöyle:

 

Polis: Burada oturunca yurt mu açılıyor?
Biz: Evet, siz de açıldığını söylediniz.
Polis: Burayı dağıtacağım.
Biz: Parkta oturmak yasak mı?
Polis: Evet.

 

İzmir’deki müdahale de polis ile diyaloga giren avukat, ben avukatım 2800 lira ile geçinemiyorum. 2000 lira kira ödüyor bu insanlar. Burada oturmak hangi yasaya aykırı” dedi.

İzmir’de gözaltına alınan öğrenciler polis aracında böyle bindirildi:

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERDİ ÖĞRENCİLER YÜRÜYÜŞ BAŞLATTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Barınamıyoruz diyen öğrencileri hedef göstermesinin ardından Tunceli’deki öğrenciler yürüyüş başlattı.

Barınamıyoruz Hareketi’nin sayfasından yapılan açıklamada öğrencilerin yürüyüşü şu sözlerle ifade edildi:
“Bizi görmezden gelemezsiniz barınamıyoruz, her yerdeyiz!”

 

BARINAMIYORUZ DİYEN ÖĞRENCİLER KYK YURDUNDAN ATILDI

Yurt fiyatlarındaki artış ve kira ücretlerine yapılan fahiş zamları protesto eden Tunceli’deki öğrenciler kaldıkları KYK yurtlarından gece vakti atıldı. Yurttan atılan öğrenciler KYK yurdunun önünde protesto düzenledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kadıköy ilçemiz Moda-2 Parkı’nda dün akşam saat 21.30 sıralarında KYK Yurtlarını protesto etmek amacıyla toplanan, slogan atmak ve pankart açmak suretiyle gösteri yapan (36) kişiye, güvenlik güçlerimizce yasal olmayan eylemin sonlandırılması için uyarılarda bulunulmuştur.

Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalanmıştır.

Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır.”