“Banksy’nin kimliğini dava dosyası açık etti” iddiası!

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 10:00 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 10:00 pm

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy‘nin gerçek kimliğinin ortaya çıktığı iddia edildi. Buna göre Banksy‘nin gerçek adının Robin Gunningham olduğu ve İngiltere Bristol’de yaşadığı öne sürüldü.

İngiliz sokak sanatçısı Banksy’nin kimliğinin, hakkında açılan dava ile ortaya çıktığı iddia edildi. İngiltere’de görülen davada hakaret suçlaması yöneltilen Banksy’nin Bristollu 53 yaşındaki Robin Gunningham olduğu öne sürüldü.

İngiliz Daily Mail gazetesi, dava dilekçesi ve kayıtları inceleyerek, dünyaca ünlü Banksy’nin gerçek isminin Robin Gunningham olduğunu yazdı. Haberde mahkeme kayıtlarında Gunningham’ın “Haşere Kontrol Anonim Şirketi”nin kurucusu olduğunun görüldüğü kaydedildi.

Banksy sık sık fare çizdiği için bu şirketle ünlü sanatçı arasında bağlantı olduğu iddia ediliyordu.

Banksy’nin üç eserine polis el koydu!

Toplumsal sorunlar üzerine yaptığı grafitileriyle tanınan ve sık sık çocuk ve fare resimleri yapan Banksy, dünyanın en meşhur sokak sanatçılarından biri olarak biliniyordu. Kimliğini yıllardır gizleyen Banksy büyük bir gizem yaratmıştı.

2007 yılında ‘Mail on Sunday’ konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapmış ve Banksy’nin Gunningham olduğunu iddia etmişti. Fakat bu iddia hiçbir zaman doğrulanmamıştı.

Banksy’nin ‘Beyaz Saray Sıçanı’ rekor fiyata satıldı