Balıkesir’de korkutan depremler! İstanbul’da da hissedildi. Art arda gelen 70 sarsıntı ile halk geceyi sokakta geçirdi

Yayın tarihi: 10 Aralık 2019 Salı 11:25 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2019 Çarşamba 9:27 am

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada merkez üssü Balıkesir’de ilki 5.0, ikincisi 4.3 ve üçüncüsü 4.0 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. Balıkesir’de bu depremlerin ardından artçı sarsıntı gerçekleşti. Depremler İzmir, İstanbul, Manisa ve Bursa’da da hissedildi.  Halk geceyi sokakta geçirdi.  AFAD’ın aktardığı bilgiye göre ise ilk depremin büyüklüğü 4.6.

Kandilli’den yapılan açıklamaya göre Balıkesir’de saat 23:14’te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa ve İzmir’de de hissedildi. Saat 23.24’de 4.3 büyüklüğünde artçı bir deprem daha oldu.

KANDİLLİ RASATHANESİ: DEPREM 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi Balikesir’in Altieylül ilçesinde saat 23:14’te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı.

AFAD: DEPREM 4.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.14’de, Altıeylül’de 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

KAHVEHANEDE DEPREMİ HİSSEDENLER PANİKLE SOKAĞA KAÇIŞTI

Balıkesir’de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem kent merkezi, ilçeler ve çevre şehirlerde de hissedildi. Deprem sırasında ise Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde bir kahvehanede oturan vatandaşlar, sarsıntı ile birlikte panik içinde sokağa kaçıştı. İşyeri güvenlik kamerasında yansıyan görüntülerde kahvehanede oturanların depremi hissetmesiyle hızla kapıya yöneldikleri görüldü. Bazı kişilerin ise masanın altına girmeye çalıştığı kamera görüntüsünde yer aldı.

“BOMBA PATLADI SANDIK”

Balıkesir’de deprem anını yaşayan vatandaşlar panik anlarını DHA’ya anlattı. Otelde çalıştığını ve deprem anında çok korktuğunu söyleyen Sinan Pehlivan, “Deprem olduğunda çok büyük bir ses geldi. Bomba falan patladı diye düşündük. Ama sonra deprem olduğunu fark ettik. Hemen oteli boşaltma talimatı verdik arkadaşlarla beraber.Sonrasında artçılar devam etti. Şu anda eve gitmeye korkuyoruz. Büyükşehir Belediyesi de sağ olsun böyle bir yer düzenlemiş. Telefonlara mesaj geldi. Burada sabahlayacağız” dedi.

VALİ YAZICI: MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL

Balıkesir’de art arda meydana gelen depremler nedeniyle panik yaşayan bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. Depremin merkez üssü Balıkesir’de Valilikten tarafından kriz masası oluşturuldu. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, kriz merkezinde gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, “Şu ana kadar depremle ilgili hastanelerimize herhangi bir başvuru yok. Polis ve jandarmamıza da herhangi bir bildirim yapılmadı. Şu anda herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.