Baklavacılardan fıstıklı baklavaya protesto! Üretime ara verildi

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:55 pm

Baklava üreticileri fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), kilosu 440 liranın üzerine çıkan baklavalık fıstık fiyatlarını protesto etmek ve stokçulukla mücadele için eylem planı hazırladı. Eylem planı Bahçelievler’deki bir restoranda BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Necati Göksu, Nadir Güllü, Süleyman Köşkeroğlu, Ramazan Coşkun, Mehmet Helvacı ve Haşim Fıstıkçıoğlu’nun da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır” dedi.

KABUL EDİLEBİLİR BİR RAKAM DEĞİL

Yıldırım, basın açıklamasında  şunları söyledi:

“Son bir ay içerisinde olmadığı halde don ve dolu bahane edilerek fıstık 240 liradan, günümüzde 440 liraya çıkmıştır. Bu piyasa tarafından kabul edilebilir bir rakam değildir. Bu tüccarlar stokçuluk yaparak piyasadan fıstığı topluyorlar ve fıstık bu sene yok diye piyasaya korku salarak fiyatları yükseltiyorlar. Bu durum ülkemiz ekonomisine, fıstık kullanan başta baklava sektörü olmak üzere dondurma, künefe, pasta, lokum, helva ve çikolata sektörüne çok ciddi manada zarar vermektedir.”

Ekmeğini fıstık ticaretinden kazanan esnafımızla bir sıkıntımız yok. Bizim en büyük sıkıntımız sayısı az olan ve piyasayı bu hale getiren karaborsacı haramzadelerdir. Bu haramzadeler sektörümüze maalesef ‘boş baklava’ yaptırdı ve biz bunu tüketicimize sunmak zorunda kaldık. Aslında bu boş baklava bu karaborsacılara layıktır. Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır. Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim. Üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli ve fındıklı yapalım. Halkımızı da yanımıza alarak bu girişimimizi tüm esnafımıza iletelim.”

Baklava fiyatları uçuşa geçti! Bayramda 270 TL olması bekleniyor