Bakırköy Belediyesi iki misafirhanesini sağlık çalışanlarına tahsis etti

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 5:06 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 5:06 pm

Bakırköy Belediyesi, bünyesinde bulunan 2 öğrenci misafirhanesini, koronavirüs tedbirleri kapsamında olası enfeksiyon riskine karşı aile bireylerinin etkilenmemesi için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına tahsis etti.

Tüm dünyayı etkisine alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili özverili çalışmaları ile takdir toplayan Sağlık Çalışanlarının evlerinin dışında geçici olarak izole bir ortamda kalabilmeleri gerekliliği gündemde. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için Bakırköy Belediyesi bünyesinde bulunan 2 öğrenci misafirhanesini sağlık çalışanlarının hizmetine sundu.
Bakırköy İlçesinde bulunan ve yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi çalışanları için sağlıklı bir ortamda kalmaları amacıyla Belediyeye ait iki öğrenci misafirhanesini tahsis ettiklerini açıklayan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu: “Yaklaşık 250 yatak kapasiteli iki adet öğrenci misafirhanemizi, cefakarca ve can siperhane şekilde çalışan sağlıkçılarımızın hizmetine açtık. İçerinin her türlü temizlik ve dezenfektasyonunu yapıp tüm donanımlarını tamamladık ve hastane sonrası ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarımıza başladık. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerin büyük yükünü çeken sağlık çalışanlarına geçici kalabilecekleri izole bir ortam sunarak desteklerimize devam edeceğiz. Bu dönemi halkımızla beraber atlatacağız.” dedi.