Bakanlıktan ‘Konya barınağı’ açıklaması! “Rutin denetimler eksiksiz, olumsuzluk yok”

Yayın tarihi: 27 Kasım 2022 Pazar 9:35 am - Güncelleme: 27 Kasım 2022 Pazar 3:17 pm

Tarım ve Orman Bakanlığı, AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki katliama ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık, rutin denetimlerin ‘eksiksiz’ yapıldığını ve 2 Kasım-15 Kasım arasında hayvanların koşullarına ilişkin bir olumsuz yaşanmadığını ileri sürdü.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin kafasına kürekle vurup öldürdüğü görüntüler büyük tepki çekti.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan bir personel, elindeki kürekle bir köpeği katletti.

Konya’da sahneye fırlayan genç: Konya uyan AKP’ye oy verme

Tüm Türkiye’nin ayağa kalktığı katliam görüntülerinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatılıp 2 görevli tutuklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, katliamın yaşandığı barınak hakkında açıklama yayımladı.

“RUTİN DENETLİMLER EKSİKSİZ, OLUMSUZLUK YOK”

Bakanlık, 25 Kasım’da ortaya çıkan görüntüler hakkında Konya İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nün derhal suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Barınak bakanlık denetim ekiplerinin de inceleme başlattığını bildiren Tarım ve Orman Bakanlığı, “Bakımevine yönelik ön incelmede, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığı, 2 Kasım 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan denetimlerde hayvanların barınma koşullarına ilişkin bir olumsuzla karşılaşılmadığı ve Bakımevinde bulunan hayvan sayısının kapasite dahilinde olduğu tespit edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Konya’da hayvan barınağında bir skandal daha! Poşete doldurulan kedileri hayvanseverler kurtardı

VETERİNERLER DENETİM YAPACAK

Konya İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli  veterinerlerin, hayvanların kötü muameleye maruz kalıp kalmadığını tespit edeceğini bildiren bakanlık, denetimlerin ardından kamuoyunu bildireceğini söyledi.