Bakanlık’tan kasaplara milyonluk “Et ve Süt Kurumu” cezası

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 11:26 am - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 11:26 am

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Et ve Süt Kurumu’nun isim ve logosunu taklit eden kasaplara bir milyon 110 bin 432 TL ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, Et ve Süt Kurumunun (ESK) unvanını ve logosunu taklit eder nitelikte isim ve tanıtım görselleriyle faaliyet gösteren kasap işletmelerine 1 milyon 110 bin 432 lira idari para cezası verirken tanıtımlarının da durdurulmasını kararlaştırdı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Reklam Kurulu’nun 11 Nisan’da gerçekleştirilen son toplantısında gündeme alınan 206 dosya karara bağlandı. Kurul tarafından yapılan görüş ve değerlendirmeler neticesinde 190 dosyanın mevzuata aykırı olduğuna karar verildi.

Kurulun bu ayki toplantısının ana gündem başlıklarından birisi de son dönemde gerek basına yansıyan haberlerde gerekse de Bakanlığa ulaşan başvurularda dikkati çeken, ülkede faaliyet gösteren bazı kasap işletmelerinin “Et Balık Kasabı”, “Et Balık K.”, “Et Balık il-ilçe adı”, “Et Balık Tanzim” gibi isimlerle Et ve Süt Kurumu, toplum nezdinde bilinen eski adıyla Et ve Balık Kurumunun unvanını ve logosunu taklit eder nitelikte isim ve tanıtım görselleriyle faaliyet gösteren işletmelerin tanıtımları oldu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre bu kapsamda, Kurul tarafından yapılan incelemeler neticesinde, bahse konu işletmeler tarafından gerçekleştirilen tanıtımlarla ilgili olarak, Et ve Süt Kurumu’nun itibarından haksız yararlanılarak tüketicilerin güveninin kötüye kullanıldığı ve bu nedenle tüketicilerin tecrübe ve bilgi eksikliklerinin istismar edildiği gerekçesiyle, Kurul gündeminde görüşülen söz konusu işletmelere 1 milyon 110 bin 432 lira idari parası uygulanmasına ve anılan tanıtımların durdurulmasına karar verildi.

Kasaplar Odası’ndan et fiyatları için destek çağrısı