Kasaplar Odası’ndan et fiyatları için destek çağrısı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 6:11 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 6:12 pm

İzmir Kasaplar Odası Melih Şenkara, sunulan desteklerin giderleri karşılayamadığını ve üretim artmadıkça et fiyatlarının düşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, Cumhuriyet Gazetesi’ne kırmızı et fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Melih Şenkara, kesiciliğin değil besiciliğin desteklenmesi gerektiğini, verilen desteklerin giderleri karşılamadığını ve üretimin artmaması durumunda fiyatların düşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Melih Şenkara şu ifadeleri kullandı:

“Fiyatların düşmesini beklemek hayalperestlik olur. Dananın kesim fiyatı 180 liraya ulaştı, karkas dana etinin kesim fiyatı ise 210 lira bandında. Maliyetler ortada. İzmir’de şu anda kıymanın kilo fiyatı etin cinsine göre 300 liradan başlıyor ve 350 liraya kadar gidiyor. Seçimlere kadar et fiyatlarının bu seviyede devam edeceğini tahmin ediyoruz. Biz esnaf olarak önümüzü göremiyoruz. Yaza fiyatların ne olacağını biz de bilemiyoruz. Kesimi değil, besiciliği desteklesinler. 60 bin liralık büyükbaş hayvan için 250-300 lira ödemek teşvik değildir. Sunulan destekler bugün giderleri bile karşılamıyor.”

Et fiyatlarına zam üstüne zam! “Bir yılda olması gereken artış 2 ayda oldu”