Bakanlıklarda devir teslim! Hakan Fidan Dışişleri Bakanı Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı oldu

Yayın tarihi: 5 Haziran 2023 Pazartesi 10:36 am - Güncelleme: 5 Haziran 2023 Pazartesi 6:00 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, Ulaştırma ve Altapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, seleflerinden görevlerini devraldı.

AKP iktidarının yeniden seçimi kazanması ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesini belirledi. AKP’li Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevini Fuat Oktay’dan devraldı.

MİT MÜSTEŞARI FİDAN ARTIK DIŞİŞLERİ BAKANI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, sekiz yıl boyunca Dışişleri Bakanlığı yapan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan  görevi devraldı. Fidan ve Çavuşoğlu, Bilkent Üniversitesi’nden başlayan dostluklarını konuşmalarında hatırlattı. Fidan ve Çavuşoğlu törenin sonunda sarıldı.

BELÇİKA’DA MİLLETVEKİLLİĞİ YAPAN ÖZDEMİR AİLE BAKANI OLDU

Belçika’da milletvekilliği yapan Mahirnur Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini Derya Yanık’tan devraldı.

KARAİSMAİLOĞLU GÖREVİNİ DEVRETTİ

Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı Abdülkadir Uraloğlu’na devretti.

ENERJİ BAKANLIĞI GÖREVİNİ DEVRALDI BERAT ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Enerji Bakanlığı’nda devir teslim töreni düzenlendi. Fatih Dönmez, görevi Alparslan Bayraktar’a devretti. Bayraktar, Berat Albayrak ve Fatih Dönmez’e teşekkür etti. Bayraktar,  “Sayın Berat Albayrak ve Bakan Dönmez’e teşekkürlerimi sunuyorum. Çok kıymetli anne ve babama her daim bana destek olan eşime ve küçük kızlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ ÇALIŞMA BAKANI: VEDAT IŞIKHAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görevi törenle Vedat Bilgin’den devraldı.

 

AŞKIN BAK GÖREVİ DEVRALDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, görevi Mehmet Kasapoğlu’ndan devraldı.

 

GENELKURMAY BAŞKANI YAŞAR GÜLER MİLLİ SAVUNMA BAKANI OLDU

Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanlığı görevini kendisi gibi Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelen Hulusi Akar’dan törenle devraldı.

Erdoğan’ın yeni kabinesinin şifreleri! Konyalılar güç kazandı Albayraklar dikkat çekti