Bakanlık ihale açtı, ABD’li avcı Elbistan’da yaban keçisini öldürdü

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 4:01 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 7:00 pm

Tarım ve Orman Bakanlığı, Elbistan’da yaban keçisinin avlanması için ihale açtı. ABD’den gelen avcı, parayı vererek 9 yaşındaki tekeyi öldürdü.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ve çevre bölgelerinde bulunan yaban keçileri, yaşam alanı olarak dağlık ve sarp kayalıkları seçiyor.
Elbistan’da başta Şardağı olmak üzere sarp ve yüksek kayalıklarda yaşamlarını sürdüren yaban keçilerinin sayısının ise 150 olduğu tahmin ediliyor.
Kurulan fotokapanlar ile sürekli gözlem altında tutulması ve avcılara yönelik ağır para cezalarının olması, yaban keçisi sayısının da artmasındaki önemli etkenler arasında.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban keçilerinin avlanması için ihale açtı. İhale 16 bin 750 lira karşılığında bir acentenin eline geçmişti. İhaleyi kazanan acente, av kotasını Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Danny Ray’a 24 bin 500 dolar (yaklaşık 235 bin lira) karşılığında sattı.

AV İHALESİNE TEPKİ BÜYÜK

ABD’den Elbistan’a gelen Ray, yaban keçisini avlayabilmek için 4 gün boyunca iz sürdükten sonra 9 yaşında olduğu tespit edilen tekeyi okla öldürdü. ABD’li avcının 9 yaşındaki tekeyi avlamak için yaklaşık 500 bin lira harcadığı öğrenildi. Önceki yıl ise doğaseverler bu tür avcılığın yapılmasına karşı çıkarak avlanma ihalelerinin iptal edilmesi için yargıya başvurmuş ve başvuruları sonucunda Ekinözü, Nurhak ve Elbistan’daki 3 yaban keçisi için açılan ihale mahkeme kararı ile iptal edilmişti.