Haber

Bakanlık ifşa etti! Meşhur börekçide kıyma yerine sakatat yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi güncellendi. Buna göre, bir börekçide üretilen kıymalı pidede sakakat kullandığı belirlendi.

Türkiye Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler listesinde Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullanıldığı tespit edilmesinin ardından taklit-tağşiş yapılan markaları yakından takip etmeye başladı. Bakanlığın denetimleri sonucunda taklit-tağşiş yapılan markalar açıklanmaya devam ediyor.

Bakanlığın 18 Aralık’ta açıkladığı listede İstanbul’da 'Meşhur Sarıyer Börekçisi-Mehmet Nuri Koç'ta kıymalı pidede sakatat (taşlık) kullanıldığı tespit edildi. 'Meşhur Sarıyer Börekçisi-Mehmet Türkeş'te ise kıymalı börekte sakatat (taşlık) ve tek tırnaklı et kullanıldığı belirlendi.

TAŞLIK NEDİR?

Kuşların sindirim sisteminde taşlık, midenin bir bölümü olarak görev yapar ve bezli mide olan proventrikulusun hemen ardından, ince bağırsakların öncesinde yer alır. Kuşun vücudunda, yutak ve besinlerin geçici olarak depolandığı kursağın alt kısmında konumlanmıştır.

İŞTE BAKANLIĞIN LİSTESİ