Bakanlık, “büyükelçilikler” haberini yalanladı

Yayın tarihi: 1 Aralık 2022 Perşembe 10:06 am - Güncelleme: 1 Aralık 2022 Perşembe 4:18 pm

Batılı büyükelçiliklerin, Türkiye’de yeni bir “terör saldırısı” konusunda uyarıda bulunduğu iddia edilmiş ancak ülkelerin hangisi olduğu açıklanmamıştı. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

Suriyeli terörist Albam Albashir’in 13 Kasım’da İstanbul Taksim’de bomba patlatması üzerinde iki hafta geçti. İngiliz haber ajansı Reuters, 6 kişinin öldüğü ve 81 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından gerçekleştirilen Pençe-Kılıç hava harekatına yeni bir terör saldırısı gerçekleştirilebileceğini iddia etti.

Reuters’a konuştuğu iddia edilen üç Batı Avrupa ülkesi büyükelçiliği ve bir büyük uluslararası kuruluş, konunun hassasiyeti nedeniyle isimlerinin verilmemesini isteyerek, Türk yetkililer tarafından olası tehditlere karşı uyarıldıkları öne sürüldü.

BAKANLIKTAN YALANLAMA

İçişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı, yabancı büyükelçiliklere ve kuruluşlara herhangi bir uyarı mesajı gönderilmediğini açıklarken Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bugün Reuters Haber Ajansı tarafından servis edilen haber ile ilgili olarak, Bakanlığımız istihbarat birimlerince, yabancı büyükelçiliklere ve kuruluşlara gönderilmiş herhangi bir uyarı mesajı bulunmamaktadır.” denildi.

CHP’nin İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı araştırılsın önerisi AKP – MHP oylarıyla reddedildi